מרק אפונה יבשה
מרק אפונה יבשה (צילום: חיה ללונק)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 גזרים, קלופים וקצוצים
  • 4 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים
  • 1 עגבנייה, קצוצה
  • 500 גרם אפונה יבשה, מושרית במים פושרים 4 שעות עד לילה שלם
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף גדושה כורכום
  • מעט כמון

אופן הכנת מרק אפונה יבשה:

אאא

1. בסיר עמוק, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי. מוסיפים את העגבנייה ומטגנים עוד 4 דקות.

2. מסננים את האפונה ממי ההשריה ומוסיפים לסיר. מערבבים ומטגנים הכל יחד 5 דקות נוספות.

3. מתבלים במלח, פלפל שחור, כורכום ומעט כמון ומערבבים.

4. יוצקים פנימה מים כמעט עד סוף הסיר ומבשלים על אש גבוהה במשך כשעה או עד שהמים מצטמצמים והאפונה נעשית גרגרים. לחלופין, ניתן להשתמש בסיר לחץ שמקצר משמעותית את זמן הבישול. 

5. בעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון, טוחנים את המרק לסמיכות הרצויה ומגישים מיד, חם, עם פרוסות בגט (או לחם) קלויות.