לחמניות ללא לישה עם התפחה מהירה
לחמניות ללא לישה עם התפחה מהירה (צילום: thestayathomechef.com)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 כף שמרים יבשים מידיים
  • 1 כוס מים חמים
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/4 כוס חמאה מלוחה מומסת
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה
  • 2-3 כוסות קמח, מנופה

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את השמרים, המים והדבש. מוסיפים את החמאה המומסת, המלח והביצים וטורפים עד לשילוב מלא.

3. בהדרגה, מוסיפים את הקמח, כוס אחת בכל פעם, עד שמתגבש כדור בצק אחיד שלא נדבק לדפנות.

4. מחלקים את הבצק ל-12 ומגלגלים כל חלק לכדור עגול.

5. מסדרים את כדורי הבצק במחבת ברזל יצוק (שמתאימה גם לאפייה) בקוטר 30 ס"מ, מכסים ומניחים להתפחה של 20 דקות או עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

6. אופים במשך 25 דקות, ומיד לאחר האפייה מברישים את הלחמניות עם כף נוספת של חמאה מומסת, אם רוצים.

מקור
the stay at home chef