באנו לעזור

מתכון ללחמניות שמרים ללא לישה עם התפחה מהירה

כל כך קל להכין את הלחמניות האלה, גם עם הילדים אם היום באמת ארוך מדי, שאנחנו שוקלים להכין אותן כל ערב. המרקם שלהן ממכר, אין צורך ללוש את הבצק וההתפחה לוקחת בקושי 20 דקות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף שמרים יבשים מידיים
  • 1 כוס מים חמים
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/4 כוס חמאה מלוחה מומסת
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה
  • 2-3 כוסות קמח, מנופה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את השמרים, המים והדבש. מוסיפים את החמאה המומסת, המלח והביצים וטורפים עד לשילוב מלא.

3. בהדרגה, מוסיפים את הקמח, כוס אחת בכל פעם, עד שמתגבש כדור בצק אחיד שלא נדבק לדפנות.

4. מחלקים את הבצק ל-12 ומגלגלים כל חלק לכדור עגול.

5. מסדרים את כדורי הבצק במחבת ברזל יצוק (שמתאימה גם לאפייה) בקוטר 30 ס"מ, מכסים ומניחים להתפחה של 20 דקות או עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

6. אופים במשך 25 דקות, ומיד לאחר האפייה מברישים את הלחמניות עם כף נוספת של חמאה מומסת, אם רוצים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר