4 סלטים מפנקים שישדרגו לכם את השבת

שומרים על משקל ורוצים ליהנות בשבת? ארבעה מתכונים לסלטים שישנו לכם את שולחן השבת ויהפכו אותו למענג הרבה יותר (סלטים לשבת)

מאיה בן אפרים | כיכר השבת |
(צילום: מאיה בן אפרים)

מי שמכירה אותי יודעת שאחד מהאלמנטים בנוסחה שלי הוא להתמקד בארוחת חלבונים וירקות באירועים וארוחות שבת/חג.

כך נשאיר את הפחמימות לארוחות האחרות, נאזן את רמות הסוכר ונרגיש ערניים יותר לאורך זמן. אכילה בדרך זאת גורמת לכך שלא נאכל מכל הבא ליד ונרגיש בשליטה מלאה, עדיין שבעים ואף יותר!

אז מה נוסיף לאירוח השבת לצד הבשר, הדגים, העופות או הסטייקים?

הנה 4 מהסלטים שלי לארוחות שבת [ יש עשרות… ] כולם, בלי יוצא מן הכלל עומדות לקצור ים של מחמאות בקרב האורחים..

סלט עשבים לימון וקשיו

מרכיבים להכנת סלט עשבים, לימון וקשיו (4 מנות):
2 זרי פטרוזיליה טריים וגדולים
2 זרי כוסברה טריים וגדולים
זר נענעלרוטב
שן שום כתושה או כפית שום כתוש
מיץ מ 2 לימונים סחוטים טריים
2 כפות שמן זית
½ כפית מלח
100 גרם אגוז קשיו או אגוזי מלךשוטפים היטב את עשבי התיבול מייבשים וקוצצים בבלנדר או בסלייסר
טוחנים את הפיצוחים מוסיפים, מתבלים, ומגישים
סלט נבטים אסייאתי

סלט נבטים אסייאתי

חומרים להכנת סלט נבטים אסייאתי ( 4 מנות):

חבילת נבטים סיניים פריכים וטריים

1 צנון גדול (לא מקולף) חתוך לגפרורים דקים
1 קולרבי חתוך לגפרורים דקים
15 גרם ג'ינג'ר ורוד, כבוש, מסונן מנוזלים, קצוץ גס
50 גרם אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים גס
5 גרם (1 כף) כוסברה טרייה קצוצה דק
5 גרם ( 1 כף) פטרוזילה
5 גרם (1 כף) שומשום שחור
5 גרם (1 כף) אפונת ווסאבי קצוצה גס (אפונים ירוקים מצופים ומיובשים עם אבקת ווסאבי)
1/2 כפית שומשום שחור ( לא חובה)

חומרים לרוטב:
כף גדושה הלמנס לייט
40 גרם מים של הג'ינג'ר הכבוש
10 גרם (1 כף שטוחה) ג'ינג'ר כבוש קצוץ
1 כפית מחוקה כוסברה קצוצה דק
1 שן שום קטנה, או חצי כפית שום כתוש
¼ כפית מחוקה מלח
1/8 כפית פלפל לבן טחון
אופן הכנת הסלט
חותכים את הצנון הרחוץ (כולל קליפה) ל"גפרורים" דקיקים
חותכים את הקולרבי הרחוץ (ללא קליפה) לגפרורים דקים כמו את הצנון. מוסיפים את הנבטים ועלי הכוסברה.
מוסיפים את הג'ינג'ר
שוברים את אפונת הווסאבי ואגוזי קשיו
מערבבים היטב את כל המרכיבים, גם של הסלט וגם של הרוטב ובזהירות, כדי שהנבטים לא יישברו.
כך הפריכות שלהם נשמרת והסלט לא משחיר.
מוסיפים את השומשום השחור ומגישים

סלט תאילנדי – בלאגן

מרכיבים להכנת סלט תאילנדי:

1/4 כרוב סגול קצוץ
פלפל אדום פרוס דק וקטן
שרי אדומות וחומות
כוס אטריות שעועית או אורז דקות ( לא חובה )
חופן כוסברה
50 גרם [ חצי מאג] קשיו קצוץ

לרוטב ( אותו רוטב כמו הסלט נבטים) :
כף גדושה הלמנס לייט
כף גדושה צילי מתוק
כפית שום
כפית חרדל דיגון
1-2 כפיות סויה חצי כוס מים מ גינגר המוחמץ
לערבב את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר , ולהוסיף מעל

סלט כרוב

מרכיבים להכנת סלט כרוב סגול:

חצי כרוב סגול חתוך בסלייסר
3 כפות תערובת שומשום ואגוזים , יש בכל חנות תבלינים

לרוטב:
2 כפות סילאן טבעי/ 2 כפות סוכר חום
2 כפיות גדושות שום כתוש
2 כפיות חרדל דיז'ון
כף סויה
3 כפות שמן קנולה
1/3 כוס מים
5-6 טיפות שמן שומשום

לערבב הכל בבלנדר או ידנית.
ולשפוך מעל הסלט לפני ההגשה.

לעוד חומרים ולמידע נוסף מהדיאטנית הקלינית מיה בן אפרים לחצו כאן

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר