אאא

"בסימן של התחלה" זהו שמה של הפקת חג שכוללת מתכונים ממיטב השפים והקונדיטורים וצילומים מרהיבים בשיתוף קבוצת מאסטר קלאס - המרכז הקולינרי לבישול ואפייה.

הפקה ועריכת תוכן קולינרי: הקונדיטורית לאה תורג'מן
סטיילינג וצילומים: לינוי לנדאו ודרור קאליש
קשרים מקצועיים: יעקב דושיץ

והפעם: שף-קונדיטור אורן גירון

12 מנות | בינוני | בשרי

מרכיבים

לאורז:
1 בצל גדול, קצוץ דק
100 מ"ל שמן זית
3 שיני שום, כתושות
750 גרם אורז בסמטי
2 עלי דפנה
1 יח' ציפורן שלם
1 כף מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 ליטר ציר עוף
100 מ"ל ליקר אמרטו
2 שקיקי חליטת שקדים ואמרטו
2 שקיקי תה ארל גריי
2 תפוחי עץ טריים, חתוכים לקוביות ושרויים במעט מיץ ליים וזסט טרי
מעט אגוז מוסקט טחון
2 יח' פלפל אנגלי שלם

לנוגטין:
100 גרם שקדים פרוסים
100 גרם פיסטוק גרוס
100 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 חלבונים

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

אופן ההכנה

הכנת האורז:
מרתיחים את ציר העוף, חליטת האמרטו  והארל גריי. בסיר רחב נפרד, מחממים שמן זית ומאדים בצל ושום כתוש עד הזהבה עדינה. מוסיפים את האורז והתבלינים ומטגנים 3-5 דקות, עד אשר האורז חם למגע. מוסיפים את הציר המתובל והרותח לאורז ומביאים שוב לרתיחה, מתבלים  ומכסים את הסיר. מנמיכים את הלהבה לחום נמוך ומבשלים 18 דקות. (יש להקפיד לא לפתוח את הסיר במהלך הבישול) מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה 10 דקות.

הכנת הנוגטין:
מערבבים את כל החומרים ומשטחים על מגש  מרופד בנייר אפייה. אופים כ-15-20 דקות ב-180 מעלות. מצננים ושוברים לפיסות קטנות. שומרים בקופסה אטומה עד לשימוש.

אופן ההגשה: פותחים את מכסה הסיר ומפזרים את התפוחים .מערבבים בעדינות  בעזרת מזלג מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל נוגטין.

>> למתכונים נוספים מהפקת "בסימן של התחלה"