לסלט אבוקדו וביצים "של הביוקר"
לסלט אבוקדו וביצים "של הביוקר" (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 8 ביצים גדולות, מבושלות וחתוכות לקוביות
  • 1/3 כוס מיונז
  • 1/3 כוס יוגורט יווני רגיל
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד
  • 1 כף חומץ בן יין לבן
  • 3 כפות שמיר טרי קצוץ
  • 3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות צלפים
  • 3 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 3-4 ענפי בצל ירוק, פרוסים דק
  • 1 אבוקדו, חתוך לקוביות

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה קטנה, מערבבים יחד את המיונז, היוגורט, החרדל, גרידת ומיץ הלימון והחומץ. מוסיפים את השמיר, הפטרוזיליה והבזיליקום; מתבלים במלח ופלפל ומערבבים שוב.

2. יוצקים את התערובת על הביצים ולאחר מכן מוסיפים את הצלפים, הסלרי, הבצל הירוק והאבוקדו, ומערבבים בעדינות.

הצעת הגשה: בוחרים ב-2 פרוסות לחם איכותי. מניחים רבע מכמות הסלט על פרוסה אחת ועליו מניחים פרוסות עגבנייה וחסה וסוגרים עם פרוסה נוספת.