מרק בצל ועדשים צרפתי
מרק בצל ועדשים צרפתי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 בצלים סגולים בינוניים, חצויים לשניים ופרוסים
  • 1 בצל צהוב, חצוי לשניים ופרוס
  • שמן צמחי
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 6 כוסות ציר מרק ירקות או מים + אבקת מרק
  • 1 כפית תימין טרי
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר גדול, מחממים על אש בינונית מעט שמן, ומוסיפים את הבצלים הפרוסים. מאדים במשך 30 דקות כשהסיר מכוסה. מדי פעם מערבבים, עד שהבצלים ורכים ומקורמלים. 

2. מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה.

3. מוסיפים לסיר את העדשים, יוצקים מעל את ציר המרק, מתבלים בתימין, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים במשך 30-45 דקות ללא מכסה, עד שהעדשים רכות לגמרי. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.