שבת עם וול דאן

מתכון לצ'ולנט חורפי משובח עם בשר וול דאן

כי זה לא שבת - בטח לא שבת של חורף - אם אין צ'ולנט עסיסי של בשר טוב עם תפוחי אדמה ושעועית עטופים ברוטב סמיך. וכדי לקבל מתכון לצ'ולנט אמיתי, פנינו למקורות: קצביית הבשר 'וול דאן' בירושלים - 200 מ"ר של פרודקטים מובחרים בכשרות המהודרת של בד"צ העדה החרדית שמגיעים טריים ולא מוקפאים מה שמבטיח הבדל גדול בטעם, בבריאות ובאיכות. שנתחיל? קדימה! (מתכונים לשבת, אוכל)

צ'ולנט משובח של וול דאן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 1 ק"ג קוביות צוואר עגל וול דאן
  • 8 יחידות עצמות מח וול דאן בעובי 2 ס"מ ליחידה
  • 2 כוסות שעועית לבנה מושרית
  • 5 תפוחי אדמה, מקולפים וחצויים לאורך
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים
  • 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
  • 4 כפות שמן סויה
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 4 שיני שום, קצוצות

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול ועמוק ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את קוביות הבשר וצורבים אותן מכל צד.

2. מוסיפים לסיר את עצמות המח ומטגנים קלות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה והשעועית, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

4. יוצקים מים לסיר עד לכיסוי מלא של תכולתו, ומביאים לרתיחה על אש בינונית במשך שעה וחצי. מדי פעם מנערים את הסיר, שלא יישרף. מסירים מהאש ומעבירים את הסיר לפלטת השבת למשך לילה.

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר