"חִדֵּשׁ כַּמָּה הֲלָכוֹת"

הראשון לציון הגר"י יוסף: הנסיעה למירון - ביטול תורה

הראשל"צ הגאון רבי יצחק יוסף השתתף אמש בהדלקה המרכזית בסמוך לציון מרן הגר"ע יוסף זצ"ל וקרא לבני התורה שלא לנסוע למירון: "מרן לא היה מסכים ששום אברך ילך למירון" (חרדים)

הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף השתתף אמש (רביעי) בהדלקה המרכזית בסמוך לציון אביו מרן פוסק הדור רבינו עובדיה יוסף זצ"ל וקרא לבני התורה שלא לנסוע למירון: "מרן לא היה מסכים ששום אברך ילך למירון".

במהלך דבריו אמר הגר"י יוסף: "אתם יודעים את דעתו של מרן זצ"ל לא הייתה דעתו נוחה שנוסעים למירון שלוש שעות הלוך שלוש שעות חזור, ושם עוד שלוש שעות, ולמחרת כבר לא מגיעים לכולל, כמאמר המשנה בר"ה: "פשוטה לפניה - פשוטה לאחריה.

"בכולל שלנו 'חזון עובדיה', במשך עשרות שנים מרן לא היה מסכים ששום אברך ילך למירון, מי שיש לו חלאקה לילד שילך לשמעון הצדיק בירושלים, אבל שלא יסע עד מירון, מפני ביטול תורה".

הראש"ל הוסיף: "מי שלא לומד תורה - שיסע, יעשה הילולא, יש מימונה יש הקבלת פני רבו יש כל מיני אירועים, אז מי שלא לומד שיעשה. אך אין כמו אדם שיושב ועוסק בתורה. לכן כשפנו אלי הבחורים הצעירים שנעשה הדלקה פה בירושלים, אמרתי אם זה ימנע מאנשים לנסוע למירון אז אני מוכן".

"טוב שעשו את ההדלקה ליד ציונו של מו"ר אבי מרן זצ"ל גדול הדורות, וכל אחד מגיע לפה ושומע קצת שיקים וקצת דברי תורה, וזה ימנע ממנו לנסוע למירון, אין דבר יותר גדול מלימוד התורה", סיים הגר"י יוסף.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

22
דרעי וראשי שס צריכים לבקש מחילה מאלף נרצחי אוסלו.
איש המערות
21
עלייך לבקש מחילה על קבר מרן מאור עינינו ולבקש סליחה וכפרה ממרן הרב יצחק
זיסי
20
ולנסוע לאנטוורפן ולשהות בבתי מלון 5 כוכבים זה לא ביטול תורה?. ולעשות שנורר בקהילה החלבית בדרום אמריקה (למרות שמקבל משכורת של ראש ממשלה) זה לא ביטול תורה ? ושאברכים מאופקים ייסעו עד לקבר של אביו ביום מותו זה לא ביטול תורה?
משה פהלבני
19
צדיק יסוד עולם
גיטל
18
אשרייך כבוד הרב יצחק ואשרי דורינו שזכה בך השם הטוב יאריך ימיך בטוב ושנותיך בנעימים. גם דעת אביו הגדול מרן זיע"א היתה כך.
פרומי
17
למה ללכת לקבר בסנהדריה זה לא ביטול תורה? למה לעסוק בפוליטיקה (שס זה פוליטיקה) זה לא ביטול תורה? למה לריב ולהסתכסך עם אחים ולרוץ לערכאות מותר לו ?
יפיח מזרחי
16
הנח להם לישראל אין צורך לחנוק אני מנסיון אישי גם שהייתי אברך ולומד יומם וליל היה לי התלבטות גדולה אם ללכת משום ביטול תורה אך אף פעם לא התחרטתי הייתה שמחה גדולה ומשהו עילאי שאין לתאר אפילו מי שלומד מגיע לו מדי פעם להשתחרר בפרט בדור שלנו שהמון פיתויים שאינם כשרים קורציםת אשריו של מי שאת ההנאות שלו פור
קובי
15
בעלי מאוד רוצה לנסוע למירון. כל שנה מחדש. אבל לא נוסע בגלל חשש ביטול תורה. ברוך ה'
תל אביבית
14
הוזהרו הכבוד התורה ולשון הרע
חדודה
13
"אחר מחילת כבוד תורתו" אני אוהב אותך ומכבד אותך מאוד מאוד, אבל להגיד שזה "ביטול תורה" חצי מליון עולים למירון, חצי מהם אברכים בני תורה כולם תועים, וכשיוצאים באמצע הסדרים לעיניינים אישיים ויציאה לשחות טלפון באמצע הסדרים זה לא "ביטול תורה", וד"ל! תודה למערכת המכובדת!
עוז כהן

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: