• זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות דקות
  • 5 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים ומגורדים
  • 3 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 3 כוסות כרובית חתוכה לפרוסות רחבות
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 6 ביצים, טרופות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • קורט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • מעט כורכום
  • מעט שמן לטיגון הבצל
  • מעט שמן זית לטיגון הכרובית

אופן ההכנה:

אאא

1. במחבת, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.

2. בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה עם הבטטות, הבצל המטוגן (יחד עם השמן שבמחבת). מוסיפים את הפטרוזיליה והביצים, מתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור, ממשיכים לערבב לשילוב מלא ויוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

3. מחממים מעט שמן זית במחבת ומקפיצים את פרוסות הכרובית עם השום במשך 3-4 דקות ומניחים על התערובת שבתבנית.

4. מכסים את התבנית ואופים במשך שעה 75-90 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מסירים את הכיסוי מהתבנית, בודקים שהירקות רכים ואופים במשך 10 דקות נוספות ללא כיסוי.