מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות קינואה וירקות אפויות בתנור

שף ציפי אדלהייד עם מתכון לקציצות קינואה וירקות אפויות בתנור שמוכיחות: בריא יכול להיות שם נרדף לטעים. כמה טעים? הכפילו כמויות. הן יתחסלו במהירות (מתכונים, אוכל)

שף ציפי אדלהייד | כיכר השבת |
קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור (צילום: מתוך האינסטגרם של @cheftzippy)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 1 כוסות קינואה לבנה או אדומה
  • 1 גזר גדול, מגורר
  • 1 זוקיני, לא מקולף ומגורר
  • 1 כרישה, קצוצה דק (החלק הלבן)
  • 1 בטטה קטנה, מבושלת ומעוכה לפירה
  • 3 ביצים
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית כמון
  • מעט זעתר
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן ניטרלי

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הקינואה לפי ההוראות שעל האריזה, מצננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות, מלבד השמן, ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

2. בידיים רטובות יוצרים מהעיסה קציצות מעט דחוסות ומסדרים אותן בתבנית משומנת קלות. מרססים או מזלפים על הקציצות מעט שמן.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות. הופכים את הקציצות ואופים במשך 10 דקות נוספות.

טעים להגיש לצד שעועית ירוקה שהוקפצה קלות עם עגבניות שרי ושום, פסטה וזילוף נדיב של טחינה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר