התוספת שתופסת

מתכון לשעועית לבנה עם רוזמרין ובצל מקורמל

יש דברים שפשוט טובים יותר כשעושים אותם בבית. אז אל תתפתו לנוחותם של מוצרים משומרים. המנה הזו מוכיחה שעדיף לצעוד בדרך הארוכה. את המוצר המוגמר ניתן לשים במרק, לפזר על סלט או להגיש לצד עוף (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
שעועית לבנה עם רוזמרין ובצל מקורמל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם שעועית לבנה
  • 1 בצל מתוק קטן, קלוף וחתוך לרבעים
  • 2 שיני שום מרוסקות וקלופות
  • 3 ענפי רוזמרין טריים
  • 1 ענף מרווה טרי
  • כמה עלי דפנה
  • ¾ כפית אבקת שום
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית כתית
  • 2 בצלים קטנים פרוסים דק

אופן ההכנה:

1. מניחים את פולי השעועית בקערה גדולה ומכסים אותם לחלוטין במים צוננים. משרים במשך הלילה (לפחות 8 שעות). מסננים את השעועית במסננת.

2. מעבירים את השעועית לסיר בינוני ומכסים בס"מ אחד של מים. מוסיפים את רבעי הבצל, השום, הרוזמרין, המרווה ועלי הדפנה. מערבבים בעדינות עד לשילובם יחדיו.

3. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה, ללא מכסה, עד שהפולים מתחילים להתרכך, במשך 30-40 דקות. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שהשעועית רכה לחלוטין והנזיד טעים, במשך 10-15 דקות נוספות.

4. מקרמלים את הבצלים: בזמן שהשעועית מתבשלת, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ, מתבלים במלח ומנמיכים את האש. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מזהיב ומתקרמל, במשך 25-30 דקות.

5. להגשה: מסירים את הגבעולים מהשעועית. יוצקים אותה לתוך צלחת הגשה. מניחים מעל את הבצל המקורמל, מתבלים במעט פלפל שחור וטפטוף של שמן זית ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר