מה נאכל היום?

מתכון לרביולי מוקרם עם ערמונים ובטטה

לעתים (במיוחד בימי ראשון) מתחשק לנו לשבור את השגרה, לצאת מהמסגרת ולהכין ארוחת צהריים חלבית לילדים, כזו שלא מכילה בשר/עוף מכל סוג שהוא. אושרית אברג'יל עם מתכון קליל של רביולי שקונים מוכן ולכם נותר רק להכין רוטב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
רביולי ברוטב שמנת, ערמונים ובטטה (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 400 ג׳ רביולי (או פסטה), מבושלים לפי ההוראות
  • 2 בטטות חתוכות לקוביות
  • 1 בטטה חתוכה לרצועות (לא חובה)
  • 5 פטריות פורטבלו פרוסות גס
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 שקית ערמונים (חוצים ל-2 את הערמונים)
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 30 גרם חמאה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית תבלין צ׳ילי (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת הרוטב: בשמן חצי עמוק מטגנים את קוביות הבטטה עד שמזהיבות מעט, מוציאים ומניחים על נייר סופג. מטגנים גם את הרצועות עד לקבלת גוון כהה.

2. במחבת רחבה או סיר ממסים את החמאה, מוסיפים את השום ומערבבים במשך מספר שניות. מוסיפים את הערמונים והפטריות ומטגנים כדקה. מוסיפים את הבטטות וממשיכים בטיגון עד לקבלת צבע עמוק. מוסיפים את השמנת המתוקה והתבלינים ומבשלים על להבה גבוהה במשך כ-3 דקות ומנמיכים עד לקבלת רוטב סמיך (כ-5 דקות).

3. בינתיים, מכניסים את הרביולי לסיר מלא במים רותחים ומלח ומבשלים במשך 2-3 דקות ומיד מסננים ומוסיפים לרוטב. מערבבים בעדינות עד שכל הרביולי עטוף ברוטב סמיך. אם נדמה שאין מספיק רוטב, מוסיפים 1/4 כוס מים, נותנים לרוטב לרתוח במשך כ-1/2 דקה ומכבים את האש.

4. בהגשה, מפזרים את רצועות הבטטה מעל.

הערה:

בהכנת פסטה, שימו לב לזמן הבישול ותזמנו כך שיהיה מוכן יחד עם הרוטב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר