לכבוד שבת

מתכון למרק עוף ופטריות קטיפתי - שמכינים בתיק תק

מרק העוף והפטריות הקרמי הזה הוא כל כך מנחם וכל כך קרמי, אבל הכי חשוב, מוכן תוך 30 דקות, מההתחלה ועד הסוף. מגדירים את עצמכם כבעלי תעוזה? אל תהססו להמירו במרק העוף המסורתי של ליל שבת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק עוף ופטריות קטיפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 220 גרם כרעי עוף, ללא עור וללא עצמות, חתוכים לקוביות
  • מלח כשר ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות מרגרינה בטעם חמאה
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 220 גרם פטריות פורטבלו / שמפיניון, קצוצות גס
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 1/2 כפית טימין מיובש
  • 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
  • 4 כוסות ציר עוף
  • 1 עלה דפנה
  • 3/4 כוס חלב סויה
  • 1/4 כוס קצפת צמחית (ריצ')

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול, על אש בינונית. מתבלים את קוביות העוף במלח ופלפל, לפי הטעם. מוסיפים את העוף ומבשלים עד להזהבה, במשך כ-2-3 דקות. מניחים בצד.

2. ממסים את המרגרינה בסיר, על אש בינונית. מוסיפים את השום, הפטריות, הבצל, הגזר והסלרי. מבשלים, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהם נהיים רכים, כ-3-4 דקות. מוסיפים את הטימין ומערבבים במשך כדקה.

3. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים היטב במשך כדקה. מוסיפים את ציר העוף, עלה הדפנה והעוף ומבשלים תוך ערבוב מתמיד, עד להסמכה קלה, במשך כ-4-5 דקות.

4. מוסיפים את חלב הסויה והקצפת הצמחית ומערבבים עד לחימום, בערך 1-2 דקות; מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר