מה נאכל היום?

מתכון לקלחי תירס צלויים עם איולי פיקנטי

כשהיינו ילדים ואימנו היתה מכינה קלחי תירס לארוחת צהריים, לא ידענו את נפשנו מרוב אושר. אבל כשבגרנו, במקום להרתיח אותם ואז לתבל בחמאה ומלח, שדרגנו את המתכון לתירס בגריל עם רוטב פיקנטי - קל וטעים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
תירס צלוי עם איולי פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

הכנת האיולי:
  • 3/4 כוס מיונז
  • 1 שן שום, כתושה דק מאד
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף
הכנת התירס:
  • 4 כפות חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות גרידת ליים
  • 1/4 כפית כוסברה
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 6 קלחי תירס, ללא קליפות
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים מעט את התנור או מכשיר גריל.

2. מכינים את האיולי: בקערה קטנה, מערבבים את המיונז עם השום, הפפריקה והצ'ילי, עד לאיחוד. מניחים בצד.

3. מכינים את התירס הצלוי: בקערה קטנה מערבבים את החמאה עם גרידת הליים, הכוסברה ואבקת השום, עד לאיחוד. מברישים כל קלח תירס בכ-2 כפיות מתערובת החמאה.

4. ברגע שהגריל/התנור חם, צולים את את התירס המומתק עד שהוא חרוך היטב מכל הצדדים (הופכים באמצע), במשך 6 עד 8 דקות. מתבלים את התירס במלח ופלפל.

5. מגישים חם, לצד האיולי החריף.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר