• זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • הכנת האיולי:
  • 3/4 כוס מיונז
  • 1 שן שום, כתושה דק מאד
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף
  • הכנת התירס:
  • 4 כפות חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות גרידת ליים
  • 1/4 כפית כוסברה
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 6 קלחי תירס, ללא קליפות
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים מעט את התנור או מכשיר גריל.

2. מכינים את האיולי: בקערה קטנה, מערבבים את המיונז עם השום, הפפריקה והצ'ילי, עד לאיחוד. מניחים בצד.

3. מכינים את התירס הצלוי: בקערה קטנה מערבבים את החמאה עם גרידת הליים, הכוסברה ואבקת השום, עד לאיחוד. מברישים כל קלח תירס בכ-2 כפיות מתערובת החמאה.

4. ברגע שהגריל/התנור חם, צולים את את התירס המומתק עד שהוא חרוך היטב מכל הצדדים (הופכים באמצע), במשך 6 עד 8 דקות. מתבלים את התירס במלח ופלפל.

5. מגישים חם, לצד האיולי החריף.