מה נאכל היום?

מתכון למרק ירקות עם פריקה - שהופך אותו ממנה ראשונה לעיקרית

רבות דובר על השילוב המושלם בין מזג אוויר קר למרקים חמים - דלעת, עגבניות או ירקות ואם מוסיפים איזה דגן פנימה, הטעם והמרקם משתדרגים פלאים והם מזינים פי כמה וכמה. כאן הוספנו את הפריקה / פריקי, שיש לו טעם אגוזי, מעט מעושן והוא עמוס בחלבון וסיבים תזונתיים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק ירקות עם פריקה - שהופך אותו ממנה ראשונה לעיקרית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס פריקה
  • 3 כפות שמן זית, בתוספת מעט לטפטוף
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • 1 קולרבי בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 1 כפית מלח גס, בתוספת מעט לתיבול
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס טרי, בתוספת עוד לתיבול
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 8 כוסות ציר ירקות או עוף, בתוספת עוד, במידת הצורך
  • 2 קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 2 כפיות זעתר טרי
  • 1/4 כפית פלפל קאיין או יותר, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מניחים את הפריקה בקערה בינונית, מכסים במים קרים ומניחים בצד.

2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהוא מתרכך, במשך 6-8 דקות. מוסיפים את הקולרבי והגזר ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתחילים להתרכך, במשך כ-5 דקות; מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור. מוסיפים את השום ומבשלים כדקה נוספת.

3. מסננים את הפריקה, שוטפים במים קרים ומוסיפים אותו לסיר. מוסיפים את הציר, הקישואים, הזעתר, המלח והקאיין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומצמצמים כשהסיר חשוף, עד שהמרק מסמיך, במשך 25-30 דקות.

4. מתבלים עם עוד מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מחלקים לקערות ומזלפים שמן זית מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר