מתכון לפרנה - לחם מרוקאי מסורתי של השפית מורן פינטו

גם אם אין לכם סבתא מרוקאית וזיכרונות נוסטלגיים מהפרנה המדהימה שלה, תמיד תוכלו להיות הסבתא הזאת בעצמכם ולהכין בבית לחם פרנה מרוקאי רך וטעים שאופים אותו על חלוקי נחל לוהטות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לחם פרנה מרוקאי (צילום: Nadya Spetnitskaya on Unsplash)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח, מנופה
  • 2-3 כוסות מים (לפי הצורך)
  • 3 כפות שטוחות שמרים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף גדושה מלח

אופן ההכנה:

ציוד נדרש: חלוקי נחל או אבן לאפייה

1. ידנית או במיקסר עם וו לישה, מעבדים את הקמח עם השמרים והסוכר ומוסיפים בהדרגה כוס וחצי מים. לאחר 3 דקות של עיבוד, מוסיפים את המלח ויתר המים, עד לקבלת בצק דליל ודביק.

2. מכסים את הבצק ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה.

3. מפזרים את חלוקי הנחל בתבנית ומחממים את התנור לחום של 220 מעלות. כשהתנור חם, מכניסים פנימה את התבנית עם האבנים ומלהיטים אותן בתנור.

4. מקמחים משטח עבודה ואת הידיים כיוון שהבצק דביק ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור, משטחים אותו קלות לצורה של פיתה ומסדרים אותם על המשטח המקומח.

5. כשהאבנים לוהטות, מניחים עליהן את הפרנות ואופים אותן במשך 15-20 דקות עד להשחמה יפה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר