מה נאכל היום?

מתכון למרק עוף עם ניוקי שתכינו שוב ושוב

כשמדובר בפסטה, יש היררכיה מוחלטת ובראש ההיררכיה ההיא יושב הניוקי. אז מדוע בזבזנו את זמננו לריק בשימוש בסוג אחר של פסטה (אטריות) במרק? הנה המתכון שלנו למרק עוף עם ניוקי שישבה אתכם בקסמו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק עוף עם ניוקי שתכינו שוב ושוב (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מרגרינה בטעם חמאה
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 8 כוסות ציר עוף
  • 1/4 כוס קצפת צמחית
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כף טימין טרי, קצוץ
  • 2 כפיות רוזמרין טרי, קצוץ
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה, בתוספת עוד לקישוט
  • ½2 כוסות עוף מבושל, מגורר
  • 450 גרם ניוקי תפוחי אדמה (קנוי או תוצרת בית)

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית והמרגרינה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים עד שהם רכים, במשך 6-8 דקות.

2. מוסיפים את השום ומטגנים עד שהוא ריחני, במשך דקה נוספת. מתבלים את הירקות במלח ופלפל.

3. מוסיפים את הציר ומצמצמים על אש בינונית-גבוהה. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומערבבים פנימה את הקצפת הצמחית ואת עלה הדפנה. מבשלים עד לקבלת טעם טוב, במשך 20-25 דקות.

.4 מוציאים ומשליכים לפח את עלה הדפנה. מערבבים פנימה את הטימין, הרוזמרין, הפטרוזיליה והעוף. מביאים את המרק לרתיחה ואז מערבבים פנימה את הניוקי. מבשלים עד שהניוקי רכים, במשך 4-5 דקות.

5. מחלקים את המרק באופן שווה בין שש קערות. מגישים חם, מקושט עם עוד פטרוזיליה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר