• זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מרגרינה בטעם חמאה
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 8 כוסות ציר עוף
  • 1/4 כוס קצפת צמחית
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כף טימין טרי, קצוץ
  • 2 כפיות רוזמרין טרי, קצוץ
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה, בתוספת עוד לקישוט
  • ½2 כוסות עוף מבושל, מגורר
  • 450 גרם ניוקי תפוחי אדמה (קנוי או תוצרת בית)

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית והמרגרינה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים עד שהם רכים, במשך 6-8 דקות.

2. מוסיפים את השום ומטגנים עד שהוא ריחני, במשך דקה נוספת. מתבלים את הירקות במלח ופלפל.

3. מוסיפים את הציר ומצמצמים על אש בינונית-גבוהה. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומערבבים פנימה את הקצפת הצמחית ואת עלה הדפנה. מבשלים עד לקבלת טעם טוב, במשך 20-25 דקות.

.4 מוציאים ומשליכים לפח את עלה הדפנה. מערבבים פנימה את הטימין, הרוזמרין, הפטרוזיליה והעוף. מביאים את המרק לרתיחה ואז מערבבים פנימה את הניוקי. מבשלים עד שהניוקי רכים, במשך 4-5 דקות.

5. מחלקים את המרק באופן שווה בין שש קערות. מגישים חם, מקושט עם עוד פטרוזיליה.