לכבוד חנוכה

מתכון ללביבות תפוחי אדמה ושורש סלרי - שישתיקו לכם את הרעב (והמצפון)

חנוכה נפצח אתמול בערב בקול תרועה רמה וגם אנחנו השתתפנו בערב לביבות משפחתי עתיר פחמימות מטוגנות, שגרמו לצרבת בגרוננו להדיר שינה מעינינו. קמנו בבוקר והחלטנו לשנות ולו במעט את ימי החג הבאים. הנה מתכון שפוי ללאטקעס עם תוספת של ירק מרענן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לביבות תפוחי אדמה וסלרי שורש - שישתיקו לכם את הרעב (והמצפון) (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 שורש סלרי גדול, קלוף
  • 4 תפוחי אדמה לבנים גדולים, קלופים
  • 1/2 בצל צהוב קטן, קלוף וקצוץ דק
  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • 3 ביצים גדולות, טרופות קלות
  • 6 כפות חמאה
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. משתמשים בחורים הגדולים של פומפיה או במעבד מזון ומגרדים את שורש הסלרי ותפוחי האדמה. מעבירים לקערה.

2. מוסיפים את הבצל והקמח. מערבבים ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם.

3. מוסיפים פנימה את הביצים. התערובת תהיה רטובה למדי.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים 1 כף חמאה במחבת על אש בינונית-גבוהה.

5. מחלקים את תערובת הסלרי ל-6 חלקים שווים. כשהשמן חם, מכניסים מנה אחת למחבת ומורחים אותה באופן שווה ליצירת לביבה. מטגנים עד להזהבה מכל צד, 1-2 דקות לכל צד.

6. מוציאים את הלביבות עם מרית ומעבירים לתבנית שטוחה המרופדת בנייר אפייה. מכסים בנייר כסף ושומרים במקום חמים עד לסיום הטיגון.

7. אופים את הלביבות במשך 10 דקות עד לבישול תפוחי האדמה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר