מה אוכלים היום?

מתכון למרק כרובית צלויה מוקרם עם שמנת וגבינות

למרק הזה יש שם מפוצץ, אך למעשה מדובר בקדרה גדולה וטעימה של אוכל מנחם ומחמם שממש לא מסובך להכין. מתכון למרק כרובית צלויה מוקרם עם שמנת וגבינות שיגרום ללקק את האצבעות ולבקש עוד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק כרובית צלויה מוקרם עם שמנת וגבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג כרובית, מחולקת לפרחים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח

להרכבת המרק:

  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 1 כפיות פפריקה / פפריקה חריפה
  • 1 כפית תימין מיובש
  • 3 כוסות ציר מרק ירקות (ניתן להחליף במים עם אבקת מרק)
  • 2 כוסות חלב
  • 1 כוס שמנת
  • 1-2 כפיות מיץ לימון
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 3/4 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את פרחי הכרובית עם שמן הזית והמלח, מפזרים אותם על תבנית גדולה וצולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שהם זהובים ורכים.

2. בסיר מרק עמוק, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל והשום עד שהם רכים ושקופים. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים במשך 10 דקות תוך ערבוב מתמיד.

3. מוסיפים לסיר את הפפריקה והתימין, מערבבים ויוצקים על הכל את החלב וציר המרק. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.

4. מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית הצלויים ואת השמנת ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.

5. מסירים את המרק מהאש ובעזרת מוט בלנדר, טוחנים את המרק למרקם חלק. מוסיפים את הגבינות למרק ומערבבים היטב עד שהן נמסות. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל שחור ומגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר