• זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לשמן הצ'ילי והשום:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
  • 7 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כף צ'ילי כתוש חריף
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • לכרובית:
  • 1 ראש כרובית
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פטרוזיליה טריה, קצוצה
  • 1/4 כוס משמן הצ'ילי והשום

אופן ההכנה:

אאא

1. מכינים את שמן הצ'ילי: בסיר קטן, על אש בינונית-נמוכה, מערבבים את שמן הזית, שמן הקנולה, השום והמלח. מבשלים קלות עד שהשום מקבל גוון חום בהיר, במשך 8-10 דקות.

2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הצ'ילי הכתוש והפפריקה. מצננים לטמפרטורת החדר. 

3. מחממים תנור ל-200 מעלות ובמקביל, מחממים על הגז מחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה.

3. מכינים את הכרובית: חותכים את הכרובית לפרוסות גסות. מפזרים מעל את שמן הזית, המלח והפלפל.

4. מניחים את פרוסות הכרובית במחבת בשכבה אחידה וצולים קלות, במשך כ-4 דקות.

5. הופכים את הכרובית ומעבירים את המחבת לתנור. אופים עד שהכרובית רכה ומקורמלת, במשך 6-8 דקות. 

4. מוציאים מהמחבת ומקפיצים עם הפטרוזיליה ושמן הצ'ילי והשום. הכרובית תישבר באופן טבעי לחתיכות קטנות יותר כשהיא תוקפץ. מגישים עם שמן צ'ילי נוסף בצד.