מתכון לרוטב לימונים צלויים ודבש לזילוף על מגוון מנות

מתכון לרוטב לימונים צלויים ודבש שטעים לזלף על כל מנה בערך ולהתארגן על חיוך גדול - מטח מחמאות בדרך! ושאלות. הו השאלות. צליית הלימונים מוסיפה לחמיצות המרעננת שלהם חריכה קלה שמשתלבת נהדר עם המתיקות הקלה מהדבש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
רוטב לימונים צלויים ודבש (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 לימונים, חצויים
  • 1 כפית שמן זית - לצליית הלימונים
  • 1 כף דבש
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 3 כפות שמן זית - להרכבת הרוטב

אופן ההכנה:

1. חוצים לרוחב את הלימונים ומסירים את הזרעים.

2. מסדרים את הלימונים בתבנית זכוכית חסינת חום שמתאימה לאפייה, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מזלפים מעל את שמן הזית ואז הופכים את הלימונים על הצד החתוך, שהוא יהיה כלפי מטה, וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-45 דקות, תלוי בגודל הלימונים, עד שהם רכים וזהובים. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.

3. מרוקנים את הלימונים לתוך קערה קטנה, מוסיפים את כל המיץ שהצטבר בתבנית האפייה, את הדבש והמלח. טורפים במהירות ללא הפסקה ותוך כדי מוסיפים באיטיות את שמן הזית, עד שמתקבל רוטב אחיד.

מזלפים את הרוטב על ירקות טריים או צלויים, על דגים, עופות - וכל מנה שמרגיש לכם נכון להוסיף את הרוטב המיוחד הזה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר