1. מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה. מוסיפים את דפי הלזניה ומבשלים לפי ההוראות המצוינות על החבילה. מסננים ושומרים.
2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים עד שהירקות רכים, במשך 6-7 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
3. מערבבים פנימה את האורגנו, הטימין והעגבניות. מוסיפים את הציר ומביאים את התערובת לרתיחה, על אש בינונית-נמוכה.
4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 25-30 דקות. בזמן שהמרק מתבשל, פורסים כל עלה לזניה לפיסות ברוחב 2.5 ס"מ.
5. כשהמרק סיים להתבשל, מערבבים פנימה את האטריות, התרד והפרמזן. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
6. בקערה קטנה מערבבים את הריקוטה עם המוצרלה. להגשת המרק, יוצקים 2 כפות מתערובת הגבינה בבסיס כל קערה ואז שופכים את המרק מעל. מגישים מיד. מקשטים בבזיליקום.