מה נאכל היום?

מתכון למרק מינסטרונה איטלקי שיגרום לכם לרצות שהחורף ישאר פה לתמיד

מה יש במרק הזה? ירקות כגזר וכרישה, קטניות כשעועית ואפונה, פחמימות כתפוחי אדמה ואטריות וחלבון כגבינת פרמזן, שנותנת הקרמה משובחת. בשתי מילים: עולם ומלואו. מומלץ להקפיאו במיכלים נפרדים (כמו צנצנות זכוכית) כדי שתוכלו לחמם מנה אחת בכל פעם לארוחות צהריים או ערב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק מינסטרונה שיגרום לכם לרצות שהחורף ישאר פה לתמיד (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 1 כוס גזר קצוץ
  • 2/3 כוס כרישה קצוצה (חלק לבן בלבד)
  • 2/3 כוס סלרי קצוץ
  • 12 כוסות ציר ירקות
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2-3 נתחי גבינת פרמזן
  • ½1 כוסות קוביות תפוח אדמה
  • 1 כוס אטריות קצרות, מכל סוג שתבחרו
  • 425 גרם עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות - משימורים
  • 425 גרם שעועית אדומה משימורים, שטופה ויבשה
  • 2/3 כוס אפונה קפואה, מופשרת
  • ½1 כוסות גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מניחים את הבצל, הגזר, הכרישה והסלרי בסיר מרק ומבשלים על אש בינונית-גבוהה, עד להשחמתם.

2. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים עד שהירקות מתרככים, בערך 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

3. מוסיפים את הציר, המלח, הפלפל ונתחי הגבינה. מביאים לרתיחה ואז מצמצמים לרתיחה קלה בעדינות ומבשלים כ-15 דקות, כשהסיר מכוסה חלקית.

4. מוסיפים את תפוחי האדמה, האטריות והעגבניות ואז מכסים חלקית עם המכסה ומבשלים על אש קטנה, במשך 20-25 דקות נוספות.

5. מוסיפים את השעועית והאפונה ומבשלים על אש נמוכה עד להתחממות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

6. לפני ההגשה, מוסיפים את גבינת הפרמזן המגוררת מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר