לכבוד שבת

מתכון לסלמון אפוי עם בטטות ופלפלים בתיבול פיקנטי

מנה מרשימה ופשוטה להכנה שעובדת נהדר כפתיחה לסעודת השבת אבל אנחנו אימצנו אותה גם ליום-יום: מתכון לסלמון אפוי עם בטטות ופלפלים בתיבול פיקנטי עשיר וטעים (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סלמון ובטטות בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בטטות קטנות, מקולפות ופרוסות לעיגולים בעובי 0.5 ס"מ
  • 1 בצל צהוב, פרוס
  • 1 גמבה או פלפל כתום, פרוס לרצועות
  • 1 פלפל חלפיניו קטן, פרוס דק
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 נתחי פילה סלמון במשקל 140-170 גרם כל אחד
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 2-4 שיני שום, מגורדות או כתושות
  • מיץ וגרידת קליפה מליים אחד (אפשר להחליף בלימון קטן אם לא מוצאים ליים)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומערבבים בתבנית גדולה את פרוסות הבטטה, הבצל, הגמבה או הפלפל הכתום והפלפל החריף יחד עם 3 כפות שמן. מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים במשך 20 או עד שהירקות רכים.

2. מניחים את נתחי הסלמון בצלחת, מפזרים עליהם את אבקת הצ'ילי, הפפריקה, השום וקורט מלח ופלפל שחור על כל אחד. מזלפים על הכל 2 כפות שמן ומעסים ביד את התבלינים כך שהנתחים יהיו מצופים באופן אחיד.

3. מוציאים את התבנית מהתנור ומסיטים את הירקות לצד אחד של התבנית. בחלק שהתפנה, מסדרים את נתחי הסלמון ומחזירים את התבנית לתנור למשך 10-20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מזלפים על הכל את מיץ הליים ומגרדים מעל את קליפת הליים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר