הום מייד

מתכון ללחמניות פרעצל שחומות ויפהפיות שקל להכין בבית

אנחנו לא אופים מקצועיים, אבל בהחלט הרגשנו כאלה כשהכנו את לחמניות הפרעצל הללו. הן בדיוק כמו הפרעצלס היפהפיים שנמכרים בדוכנים בשווקים, רק בצורה עגולה. ניתן להכין אותן קטנות שיתאימו לנשנוש, אבל הן נהדרות גם בפורמט גדול יותר לכריכים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לחמניות פרעצל שחומות ויפהפיות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק:

  • ½5 כוסות (704 גרם) קמח לבן מנופה, בתוספת יותר - לפי הצורך
  • 2 כפות סוכר מגורען
  • ½2 כפיות מלח גס
  • 1 כף שמרים יבשים פעילים
  • 4 כפות (56 גרם) חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
  • תרסיס שמן

לגימור:

  • 1/3 כוס (88 גרם) סודה לשתייה
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כף חלב 3%
  • מלח גס

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: בקערת המערבל החשמלי המצוידת בוו לישה, מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים, עד לאיחוד, בערך 30 שניות.

2. מוסיפים ½1 כוסות (349 גרם) מים חמים (כ-95-100 מעלות) ואת החמאה ומערבבים במהירות נמוכה במשך כ-3 דקות. מגבירים את המהירות לבינונית-גבוהה וממשיכים לערבב עד שהבצק חלק מאד, במשך כ-4 דקות נוספות. משמנים קלות קערה גדולה עם תרסיס שמן ומעבירים את הבצק לקערה. מכסים בניילון נצמד באופן רופף או במגבת לחה ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הגודל, במשך שעה-שעה וחצי.

3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים אחידים (כ-145 גרם כל אחד). מכסים את הבצק באופן רופף בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה ונותנים לו לנוח על משטח העבודה במשך 10 דקות.

4. מעצבים את צורת הלחמניות: עובדים עם אחת בכל פעם - נוטלים פיסת בצק בגודל כף היד ומגלגלים אותה בתנועה סיבובית על משטח העבודה כדי ליצור עיגול הדוק. מכסים את הלחמניות בצורה רופפת בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה ומניחים לתפיחה נוספת על משטח העבודה, במשך 45 דקות-שעה.

5. יוצרים את תמיסת הסודה לשתייה: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. מביאים 6 כוסות (1,356 גרם) מים לרתיחה על אש בינונית ואז מערבבים פנימה את הסודה לשתייה. עובדים בקבוצות, מוסיפים שתיים או שלוש לחמניות למים בכל פעם. משרים, מניפים בעדינות פעם או פעמיים, במשך כדקה. בעזרת כף מחוררת, מסננים את הלחמניות בעדינות ומעבירים אותן לתבניות האפייה המוכנות, עם מרווחים, כדי להשאיר מקום להתפשטות הלחמניות.

6. בקערה קטנה מערבבים יחד את הביצה והחלב לאיחוד. בעזרת מברשת מאפה, מברישים בעדינות כל לחמניה בעדינות בביצה ואז מפזרים עליה את המלח הגס. משתמשים במספריים כדי ליצור צורת X מעל כל לחמניה. אופים עד שהלחמניות מקבלות גוון חום-זהוב עמוק, במשך 18-22 דקות. מצננים לפחות 20 דקות לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר