בהלת הקורונה

האדמו"ר מצאנז: אל תהיו לחוצים בבית; נקו פחות לפסח

האדמו"ר מצאנז נשא דברי חיזוק לחסידיו באמצעות הקו הטלפוני של החסידות, לאור מגיפת ה'קורונה', ובמשך שעה ארוכה מסר הדרכה מפורטת - מהאמונה בה' ועד ההתנהלות בבית (חסידים)

שימי שפר | כיכר השבת |
האדמו"ר במהלך השיחה, אמש (צילום: א.פ.)

האדמו"ר מצאנז נשא אמש (רביעי) דברי חיזוק לכלל חסידיו באמצעות הקו הטלפוני של החסידות, זאת לאור המצב השורר ברחבי הארץ.

לדברי הרבי, כשם שאת הווירוס אי אפשר לראות בעיניים, ולמרות כך רואים שזה משהו שמשפיע על כל העולם, כך הקב"ה, הוא אינו נראה, אך מנהל את כל העולם. "ואם תאמר שהרי בכלים נכונים ניתן לראות גם את הוירוס, אכן דע, כי אם יהיו לך את הכלים הדרושים תוכל לראות גם את הקב"ה. הכלים הם - כמובא בקדמונים ובספרי חסידות - הדביקות בתורה", הוסיף האדמו"ר.

עוד הוסיף הרבי כי מה שנאמר אין פורענות באה אלא בשביל ישראל, הפירוש הוא אדרבה, כדי לרומם דרכו את כלל ישראל. ואכן רואים בכל ההתרחשויות שהקב"ה מכוון לטובתם של ישראל.

האדמו"ר חידד ואמר כי בוודאי שאסור לומר על דבר שמקרה הוא, וצריכים להתבונן על מה עשה ה' ככה. יש כאלה שתולים זאת בסיבות כאלה ואחרות, אבל אנחנו קבלנו מאבי זי"ע - וזה היה אחד מעיקרי היסודות בחסידות - שלא לחפש את החסרונות אצל אחרים.

"לא חילול השבת ההוא אשם ולא העבירות והחטאים של ההם אשמים", אמר האדמו"ר, "ובוודאי שאסור לומר כך במצבים כאלה כשצריכים לעורר רחמים וצריכים להמליץ טוב על עם ישראל, בזמן כזה על כל אחד לחפש אצלו, מה אני יכול אצלי לתקן, איך אני יכול להוסיף זכויות עבורי ועבור כלל ישראל. כל אחד יבדוק עצמו מהן חולשותיו בתורה בתפילה ועוד יותר בבין אדם לחברו".

בהמשך דבריו עבר האדמו"ר לדבר על ההתמודדות של הציבור עם נגיף הקורונה, ואמר כי אנו במצב שאנשים לחוצים מאד ומפחדים לצאת מהבית, ומטבע הדברים הדבר גורם להם לאבד את הסבלנות בבית, ובפרט כאשר הילדים נמצאים בבית, ובתקופה של ערב חג הפסח.

האדמו"ר מצאנז במהלך השיחה, אמש (צילום: א.פ.)

"הדבר הראשון שצריך לקבל על עצמנו זה, להיות בשמחה, להיות רגועים בעצמנו, להיות רגועים עם הילדים, להקדיש זמן לילדים,לבנים ולבנות, ועוד יותר מבזמנים רגילים", ביקש האדמו"ר.

לסיום אמר הרבי כי בנוגע להכנות ולניקיונות בערב פסח, "אני חייב לומר שלמרות שנהגו נשים צדקניות להקדיש את כל מרצן להכין את הבית לפסח, הרי שאני קבלתי כמה פעמים מאבי זי"ע, שחג הפסח לא נועד כדי לחדש את הבית ולא כדי לנקות את הבית מכל מיני הלכלוך וכדומה. לכבוד פסח צריך רק להוציא את החמץ. ועל פי הלכה בביטול בעלמא סגי.

"אבי היה מספר שאצל החדר בו למד זקנו בעל הבני יששכר היו מנקים את הבית בזמן של בדיקת חמץ וזה היה כל ההכנה לפסח. אבי בעצמו היה מזהיר את ילדיו בתקופות שהיו מטופלים בילדים קטנים, שלא יטרחו האמהות מעל החובה ולא יהפכו את הבית כדי לנקות.

"היצר הרע מוכן שיכניסו הביתה מתח, לחץ, עצבים על הילדים, ושיהיה מתח בין בני הזוג כי צריך לעשות פסח צריך לדעת שנקודה אחת של כעס, רגע אחד של מתח, יותר גרוע מחמץ בבית! החובה המוטלת עלינו, על ההורים על הנשים הצדקניות היא, להכניס רוגע בבית - הפסח יהיה כשר גם ככה - עושים כמה שאפשר באופן רגוע, ותו לא.

"הרבה יותר מכך היא המצווה של "והגדת לבנך", לשמור על הילדים ברוחניות וגשמיות. להיזהר שלא יינזקו בשבועות הללו בהן הם עלולים להינזק גם ברוחניות וגם בגשמיות. מי שיודע יודע, הלחץ והמתח עלול לגרום להרבה תוצאות לא רצויות.

"מה שמצפים מאתנו כעת מהשמים - ויהודי הרי רק רוצה לעשות את רצון השם - שבבית יהיו רגועים ומאושרים. הקב"ה מנהיג כך, אז אני מקבל זאת בשמחה. בלי כעסים מריבות וצעקות. נשמור על עצמנו רגועים, ולא נחמיר במה שלא צריך ולא להקל במה שאסור".

האדמו"ר המשיך ואמר כי צריך להקפיד גם כעת על ביטול תורה, "אבל עיקר הלימוד הוא עם הילדים - ושננתם לבניך. להקדיש זמן לילדים, אבות עם בנים אחים עם אחיהם הקטנים. להכין אותם לפסח".

"העולה על כולנה היא, תורת חסד, להרבות בחסד", אמר האדמו"ר, "בזמנים כאלה, יש בתים שמתנהלים בקשיים, מוטל עלינו לעזור במה שאפשר, ובפרט מי שיש לו בנות גדולות שיכולות לעזור לשכנים או לזקנים. בזכות זה נזכה גם אנו לחסדים ורחמים מן השמים. ילדים ובחורים שיזהרו מאד - וביותר בימים הללו שעלולים להכשל בכך - לכבד את ההורים שהיא מצווה מעיקרי הדת".

באשר להנחיות משרד הבריאות אמר האדמו"ר כי "לא צריך לומר, ברור על פי התורה ועל פי האמת, שצריכים להישמע לכל התקנות וההנחיות - יש מושג של השטן מקטרג בשעת הסכנה. לצערנו ישנם הרבה חולים, ואם אומרים שניתן למנוע זאת ע"י ההנחיות אסור לזלזל בהן. ונשמרתם מאד לנפשותיכם אין לו גבול. ומחללים שבת ויו"כ על ספק ספיקא של פיקוח נפש. ואדם צריך יותר להזהר שלא יזיק מאשר שלא ינזק. וזה מה שהתורה דורשת מאיתנו כעת. ובמה שניתן ואפשרי להזהר אנחנו מחוייבים ובמה שלא ניתן אסור (להזהר) ולא צריך".

"צריכים להחדיר בבנים ובבנות את הביטחון בהשם, שידעו כי השם שומר ישראל. ולחזק אותם ולרומם בהם את המושג של עשיית חסד עם אחרים גם ברוחניות וגם בגשמיות. וכך נזכה לישועה שלימה, כי בשמחה תצאון ובשלום תובלון בב"א", סיים האדמו"ר את דבריו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר