לכבוד שבת

מתכון לתבשיל קציצות דגים ותפוחי אדמה ברוטב אדום עסיסי

רציתי לקרוא למתכון הזה "גפילטע פיש בנוסח מרוקאי", אבל אינני רוצה להכעיס את עדות מרוקו ואשכנז למיניהן, אז אקרא לו "תבשיל טעים טעים של קציצות דגים עם תפוחי אדמה ומלא שום וכוסברה" (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת |
תבשיל קציצות דגים ותפוחי אדמה ברוטב אדום עסיסי (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

לקציצות:
  • 650 גרם דג טחון - לטעמכם
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • כמות מכובדת של כוסברה קצוצה
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 כפית מיץ לימון טרי
  • 1 תפוח אדמה, מגורר דק דק
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
  • 1 תפוח אדמה, רך ומעוך לפירה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן מעורבבת עם מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה אדומה ופלפל אדום גרוס
לרוטב:
  • 5 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות גדולות
  • 8 שיני שום
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 עגבניה, קלופה וקצוצה
  • 1 גמבה, חתוכה לרצועות דקות
  • 1 פלפל חריף, חצוי לשניים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כמות מכובדת של כוסברה קצוצה
  • 5 פלפלים אדומים יבשים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • 1 כף גדושה פלפל אדום גרוס
  • 1 כפית פפריקה
  • מעט כמון
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מכינים את הקציצות: מניחים בקערה את כל מרכיבי הקציצות. מערבבים היטב ויוצרים כדורים.

2. מטגנים משני הכיוונים במחבת משומנת, במשך 2 דקות לכל צד.

3. מכינים את הרוטב: בסיר רחב עם כמות נדיבה של שמן, מטגנים את רצועות הגמבה עד שמזהיבות. מוסיפים את שיני השום, חצי מכמות הכוסברה והעגבניה וממשיכים בטיגון. מוסיפים את רסק העגבניות ומכסים ל-5 דקות.

4. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, התבלינים, השום הכתוש, כל הפלפלים והכוסברה ומערבבים היטב במשך מספר דקות, עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב.

5. מוסיפים 1-1.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים פנימה את הקציצות שטוגנו ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות.

6. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול על אש נמוכה במשך 45 דקות. פותחים את הסיר ומבשלים עוד כ-10 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר