תוצרת בית

מתכון לנאן - פיתה הודית גדולה שאופים במחבת

נאן הוא לחם שנפוץ בהודו ובסביבתה, אשר צורתו עגולה ושטוחה. נהוג להגישו במסעדות הודיות בכל רחבי העולם והוא עשוי מקמח חיטה, לרוב קמח לבן, יוגורט ושמרים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
חיסול חמץ: מתכון לנאן - פיתה הודית גדולה שאופים במחבת (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח + מעט (מלא / לבן / כוסמין / ללא גלוטן)
  • 2 כפיות סירופ מייפל
  • 1 כפית שמרי בזק
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס מים חמים
  • 4 כפות יוגורט לא ממותק, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפיות שמן זית
  • שמן לטיגון
  • שמן זית / חמאה מומסת - להגשה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מניחים את הקמח, המייפל, השמרים והמלח ומערבבים יחד.

2. בקערה בינונית משלבים את המים החמים עם היוגורט והשמן.

3. שופכים את הרכיבים הרטובים לחומרים היבשים. מערבבים יחד היטב. הבצק יהיה מחוספס למראה ודביק למגע.

4. לשים על ידי משיכת הבצק וקיפולו כ-5 פעמים ויוצרים כדור. מניחים בקערה.

5. מכסים היטב בניילון נצמד ומניחים לנוח באזור חמים במשך כ-60-90 דקות. ככל שהאזור יהיה חם יותר, הבצק יתפח מהר יותר. ברגע שהבצק עולה הוא יוכפל בגודלו.

6. ממלאים קערה קטנה בקמח ומפזרים קלות על משטח העבודה. מניחים את הבצק על המשטח ומפזרים מעליו קמח. הבצק יהיה דביק.

7. מפדרים את הידיים בקמח ומעצבים את הבצק למלבן, הוא לא חייב להיות בצורה מושלמת.

8. חותכים את הבצק ל-6 חלקים והופכים אותם לאחידים ככל האפשר (שוב, הם לא צריכים להיות מושלמים).

9. מגלגלים כל חלק לכדור. בעזרת מערוך מקומח קלות, מרדדים את הבצק לצורת אליפסה ומשטחים לעובי של כסנטימטר אחד. מוסיפים קמח נוסף לפי הצורך למשטח העבודה ולאצבעות.

10. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מניחים את הבצק על המחבת ואופים. כאשר בועות מתחילות להופיע, הופכים את הנאן ומטגנים בצד השני עד לקבלת גוון שחום-זהוב.

11. מברישים שמן זית או חמאה מעל ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר