• זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 ק"ג אספרגוס
  • 1 כוס עגבניות שרי, פרוסות לחצאים
  • 4 ביצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות טימין טרי, קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית בתרסיס שמן.

2. מסדרים את האספרגוס ועגבניות השרי בשכבה אחידה על התבנית. מטפטפים את שמן הזית על הירקות; מתבלים בטימין ומלח ופלפל לפי הטעם.

3. צולים בתנור עד שהאספרגוס כמעט רך והעגבניות מקומטות, במשך 10-12 דקות.

4. פותחים את הביצים על גבי האספרגוס; מתבלים כל אחת במלח ופלפל.

5. מחזירים לתנור ואופים עד שהחלבונים יציבים אבל החלמונים עדיין נוזליים, במשך 7-8 דקות נוספות.

6. להגשה: מחלקים את האספרגוס, העגבניות והביצים בין ארבע צלחות.