מה נאכל היום?

מתכון להמבורגר סלמון פריך עם מטבל מיונז ופלפלים קלויים

קציצות סלמון קריספיות וטעימות שמכינים תוך חצי שעה. מטבל המיונז והפלפלים האדומים הקלויים ממלא שני תפקידים במנה הזו: כטוויסט בעיסת ההמבורגרים וכתוספת לכריך המוגמר שאי אפשר לעמוד בפניה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
המבורגר סלמון פריך עם מטבל מיונז ופלפלים קלויים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

להמבורגר:

  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 500 גרם פילה סלמון משימורים, סחוט, קרוע לחתיכות / מבושל
  • 2 כפות שמן צמחי, מחולקות
  • 4 לחמניות המבורגר

למטבל המיונז-פלפלים קלויים:

  • 1 כוס מיונז
  • 1/4 כוס פלפלים אדומים קלויים (משימורים), סחוטים וחתוכים גס
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1/4 כפית מלח גס

אופן ההכנה:

1. מכינים את רוטב המיונז-פלפלים קלויים: מערבבים את המיונז, הפלפלים, מיץ הלימון והמלח בבלנדר. מגרדים את הצדדים במידת הצורך, עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים לקערה קטנה.

2. מכינים את ההמבורגרים: מערבבים בקערה גדולה את פירורי הלחם, הפלפל השחור וחצי כוס ממטבל המיונז-פלפלים קלויים. מקפלים פנימה בעדינות את נתחי הסלמון. מחלקים את התערובת ל-4 קציצות עבות.

3. מחממים כף אחת מהשמן במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה. עובדים בקבוצות, קולים את הלחמניות, כשהן חתוכות לשניים, עד להזהבה, במשך כשתי דקות. מחלקים בין צלחות.

4. מחממים את כף השמן הנותרת באותה מחבת. מטגנים את קציצות הסלמון עד להזהבה, במשך 2-3 דקות לכל צד. מעבירים את ההמבורגרים לתחתית הלחמניות. מורחים בערך 2 כפיות ממטבל המיונז-פלפלים קלויים מעל ההמבורגרים ואז את הלחמניה - לסגירה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר