מה נאכל היום?

מתכון לסלט דוחן קיצי עם בצל ירוק, עגבניות שרי ובולגרית

אנחנו לא אומרים שתמיד נבחר בסלט עם דגנים על פני סלט ירוק, אך יש לנו פינה חמה בלב עבורם. למה? הם מנחמים וממלאים, אבל עדיין לא מכבידים. אם נמאס לכם מקינואה כבסיס, זה הזמן לנסות דוחן - גרגר בריא (ונטול גלוטן) שמתבשל במהירות בגלל גודלו הקטן והוא הכוכב של המתכון הזה. הדוחן הוא בעל טעם עדין, מה שהופך אותו לאידאלי לשילוב עם כמה מרכיבים מובחרים. אנו משתמשים בעגבניות שרי ועשבי תיבול טריים, אבל ניתן להחליפם בירקות עונתיים אחרים (בטטה או דלעת יהיו מצוינות). הוסיפו קצת גבינה מלוחה ואתם בדרך לארוחת צהריים טעימה… או ערב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סלט דוחן קיצי עם בצל ירוק, עגבניות שרי ובולגרית (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס דוחן
  • ¼2 כוסות מים או ציר ירקות
  • 4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 470 גרם עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
  • ¼1 כוסות גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • גרידה ומיץ מלימון אחד
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני, משלבים את הדוחן עם המים או הציר. מביאים לרתיחה על אש בינונית. מכסים ומנמיכים את האש לנמוכה.

2. מבשלים עד שהנוזלים נספגים והדוחן רך, במשך 12-15 דקות. מסננים את הדוחן ומצננים לטמפרטורת החדר.

3. בקערה גדולה מערבבים את הדוחן המקורר עם הבצל הירוק, העגבניות, הגבינה, הפטרוזיליה וגרידת הלימון.

4. שופכים את מיץ הלימון ושמן הזית על התערובת ומקפיצים לציפוי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. שומרים בכלי אטום בפני אוויר במקרר, עד להגשה, (הסלט יישמר עד חמישה ימים).

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר