מה נאכל היום?

מתכון לגרטן צרפתי מנחם - בטטות מוקרמות בתנור

התבשיל העשיר והמתוק הזה קל להכנה, מהיר (תוך 50 דקות על השולחן) וטעים בטירוף. ניסינו הרבה מתכונים של ירקות מוקרמים בתנור ואין ספק שהאחד הזה מנצח. התכוננו להגיש מנה שניה לבני הבית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לזה קוראים אוכל מנחם: גרטן בטטות מוקרמות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 בטטות גדולות ולא מבושלות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כוסות שמנת לבישול
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט
  • קורט פלפל שחור
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • קורט טימין - לא חובה

אופן ההכנה:

1. מניחים את הבטטות בתבנית עגולה עם קוטר של 20 ס"מ, המשומנת בתרסיס שמן.

2. טורפים בקערה את הביצה. מוסיפים את השמנת, המלח, אגוז המוסקט והפלפל; מערבבים היטב.

3. יוצקים על הבטטות ומפזרים את הגבינה.

4. אופים, לא מכוסה, בחום של 190 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים, במשך 40-45 דקות. אם רוצים, מקשטים בטימין טרי טרם ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר