המבורגר צמחוני
המבורגר צמחוני (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 1 כפית שמן צמחי
  • 1 כף קטשופ
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית מחית פלפלים חריפים או אריסה
  • 1 כפית חומץ תפוחים, חומץ בן יין לבן או חומץ הדרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 4 פטריות פורטבלו גדולות ובשרניות
  • 4 לחמניות המבורגר
  • סלט קולסלאו - לחצו כאן למתכון

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומערבבים בקערה את השמן, הקטשופ, הפפריקה, הצ'ילי, מחית הפלפלים / האריסה, החומץ המלח והפלפל השחור עד לקבלת רוטב אחיד.

2. חותכים לפטריות את הרגל ומסדרים אותן בתבנית ומברישים כל פטרייה מבחוץ ומבפנים ברוטב.

3. אופים במשך 20-25 דקות, מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות לצינון ואז גורסים כל פטריה בעזרת 2 מזלגות.

4. חוצים את הלחמניות, מורחים מיונז על צד אחד, עורמים מעל פטריות גרוסות, מניחים עליהן מסלט הקולסלאו, מזלפים מעל עוד מיונז או רוטב אהוב אחר ומגישים מיד, עם המון צ'יפס.