תוצרת בית

מתכון ללחמניות שום קטנות ומטריפות שקשה לעמוד בפניהן

הלחמניות האישיות היפהפיות הללו רכות במיוחד, אווריריות ומלאות בטעם וארומה של שום וחמאה. לכל מפגש משפחתי או חברתי שאליו אנו מוזמנים, אנו מכינים אותן והן נחטפות במהירות מסחררת. נסו את זה בבית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קטנות ומטריפות: לחמניות שום שקשה לעמוד בפניהן (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן, מנופה, בתוספת עוד - לפי הצורך
  • 2 כפות (25 גרם) סוכר מגורען
  • ¼2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים אינסטנט
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים
  • 3 כפות (45 מ"ל) שמן קנולה או שמן זית
  • ¼1 כפיות מלח

לציפוי:

  • 7 כפות (100 גרם) חמאה
  • 5-6 שיני שום בינוניות, כתושות
  • 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים דק
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערת המיקסר ומערבבים עד לאיחוד. מערבבים פנימה את המלח. מחברים את וו הלישה למיקסר, מוסיפים את המים והשמן ומערבבים במהירות נמוכה עד שהבצק מתאחד, במשך 2-3 דקות. ממשיכים לערבב עוד 8 דקות במהירות בינונית-נמוכה, עד שהבצק רך ונשלף מדפנות הקערה.

2. מניחים את הבצק בקערה גדולה המוברשת בשמן ומקפיצים לציפוי (השומן ימנע מהבצק להתייבש). מכסים בניילון ומניחים במקום חם או על השיש במשך 1-2 שעות, או עד להכפלת הגודל.

3. כשהבצק תפח, טופחים עליו בעדינות בעזרת אגרוף כף היד כדי לשחרר אוויר מיותר. מחלקים את הבצק ל-15 מנות שוות (כל אחת במשקל של כ-45 גרם) ומעצבים כל אחת מהן לרצועה באורך של כ-20 ס"מ. מותחים בעדינות כל רצועה וקושרים לקשר פשוט. מסדרים את הקשרים על תבנית המרופדת בנייר אפייה, עם רווחים גדולים ביניהם. מכסים ומניחים בצד למנוחה של 45-60 דקות או עד להכפלת הגודל.

4. לבינתיים, מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות. ממסים 1 כף חמאה במחבת קטנה, על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2-3 דקות, עד להפצת ריח ולהשחמה קלה. מערבבים את שארית החמאה עד להמסה ואז מוסיפים את הבזיליקום והמלח ומכבים את האש.

5. ממש לפני אפיית הלחמניות מורחים אותן במחצית מתערובת החמאה-שום. אופים במשך 15 דקות. מוציאים מהתנור ומורחים את תערובת החמאה שנותרה. אופים עוד 5 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מניחים לתבנית להתקרר במשך 5 דקות. מעבירים את הלחמניות לרשת התנור להתקררות מוחלטת.

6. מגישים את הלחמניות חמות או בטמפרטורת החדר.

הלחמניות במיטבן ביום הכנתן, אך ניתן להקפיא ולצרוך אותן עד חודשיים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר