סוכות תשפ"א 2020

מתכון לסלמון כבוש (גרבלקס) שכל אחד יכול להכין

כבישת הדג בעצם מבשלת אותו ולאחריה, פורסים אותו דק דק ומפנקים את המשפחה במעדן גורמה שלא באמת עבדתם קשה בשבילו. כך תכינו בבית סלמון כבוש כמו מקצוענים (מתכונים, אוכל)

סלמון כבוש - גרבלקס - תוצרת בית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 פילה סלמון שלם במשקל 1.5 ק"ג, עם העור
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מלח
  • 9-10 גרגרי פלפל אנגלי

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים היטב את הסוכר והמלח.

2. מכינים תבנית גדולה או מגש גדול, פותחים עליו ניילון נצמד כך שניתן להניח עליו את כל הדג. מניחים את הדג בשלמותו על הניילון הנצמד - אך עדיין לא חותכים את הניילון.

3. שופכים את המלח והסוכר בשכבה אחידה על כל הדג, מפזרים מעל את גרגרי הפלפל האנגלי ועוטפים הכל היטב בניילון נצמד מכל הצדדים.

4. מעבירים את המגש עם הדג העטוף שעליו למקרר למשך 24-48 שעות.

5. לאחר הכבישה, מוציאים את הדג מהניילון ושוטפים אותו היטב במי ברז זורמים. לאחר מכן, מייבשים את הדג בעזרת טפיחות עם נייר סופג.

6. בעזרת סכין חדה, פורסים את הדג לפרוסות דקות מאוד ושומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר