סוכות תשפ"א 2020

מתכון לעגבניות ממולאות בקינואה ברוטב פסטו

זו מסוג המנות שהופכות אתכם לשפים במקום, למרות שבפועל בקושי התאמצתם. מנת אירוח חגיגית ויפה - גם אם לא יהיו אורחים השנה. מתכון לעגבניות ממולאות בקינואה ברוטב פסטו (מתכונים, אוכל)

עגבניות ממולאות בקינואה ברוטב פסטו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 כוס קינואה
לרוטב הפסטו:
  • 1/2 כוס צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
  • 2 כוסות עלי בזיליקום טריים, קצוצים
  • 2 שיני שום, קצוצות גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס פרמזן מגוררת (ניתן להוריד אם רוצים פסטו פרווה)
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כוסות עלי בייבי תרד
להרכבת המנה:
  • 8 עגבניות גדולות ובשרניות
  • 2 כפות רוטב עגבניות קנוי (או 1 כף רסק עגבניות מבושל עם 1/4 כוס מים לדילול)
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הקינואה לפי ההוראות שעל האריזה ומניחים בצד לצינון.

2. במקביל, טוחנים במעבד מזון את עלי הבזיליקום, השום, שמן הזית, הפרמזן, המלח ומחצית מכמות הצנוברים הקלויים, עד לקבלת רוטב סמיך.

3. מערבבים את הפסטו עם הקינואה (לאחר שהיא התקררה). מוסיפים את עלי התרד (בשלמותם) ואת הצנוברים שנותרו ומערבבים יחד.

4. חותכים את החלק העליון של 6 מהעגבניות, מעבירים סכין לאורך "דפנות" כל עגבנייה כדי לנתק ממנה את החלקים הפנימיים ובעזרת כף, גורפים החוצה את כל מה שבתוך העגבנייה ומעבירים הכל לקערה נפרדת.

5. מסדרים את העגבניות הריקות בתבנית, ממלאים כל אחת בקינואה וסוגרים עם החלק העליון שחתכנו, כמו מכסה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.

6. במקביל, קוצצים את החלקים הפנימיים של העגבניות ואת 2 העגבניות השלמות שנותרו ומעבירים הכל לסיר קטן. מוסיפים את רסק העגבניות המדולל, שמן הזית והמלח ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.

7. יוצקים מעט מהרוטב לצלחת אישית עבור כל סועד ומניחים מעל עגבנייה ממולאת. אפשר לקשט בעלי בזיליקום קרועים ופרמזן מגוררת מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר