עגבניות ממולאות בקינואה ברוטב פסטו
עגבניות ממולאות בקינואה ברוטב פסטו (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה50 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 1 כוס קינואה
  • לרוטב הפסטו:
  • 1/2 כוס צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
  • 2 כוסות עלי בזיליקום טריים, קצוצים
  • 2 שיני שום, קצוצות גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס פרמזן מגוררת (ניתן להוריד אם רוצים פסטו פרווה)
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כוסות עלי בייבי תרד
  • להרכבת המנה:
  • 8 עגבניות גדולות ובשרניות
  • 2 כפות רוטב עגבניות קנוי (או 1 כף רסק עגבניות מבושל עם 1/4 כוס מים לדילול)
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

אאא

1. מבשלים את הקינואה לפי ההוראות שעל האריזה ומניחים בצד לצינון.

2. במקביל, טוחנים במעבד מזון את עלי הבזיליקום, השום, שמן הזית, הפרמזן, המלח ומחצית מכמות הצנוברים הקלויים, עד לקבלת רוטב סמיך.

3. מערבבים את הפסטו עם הקינואה (לאחר שהיא התקררה). מוסיפים את עלי התרד (בשלמותם) ואת הצנוברים שנותרו ומערבבים יחד.

4. חותכים את החלק העליון של 6 מהעגבניות, מעבירים סכין לאורך "דפנות" כל עגבנייה כדי לנתק ממנה את החלקים הפנימיים ובעזרת כף, גורפים החוצה את כל מה שבתוך העגבנייה ומעבירים הכל לקערה נפרדת.

5. מסדרים את העגבניות הריקות בתבנית, ממלאים כל אחת בקינואה וסוגרים עם החלק העליון שחתכנו, כמו מכסה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.

6. במקביל, קוצצים את החלקים הפנימיים של העגבניות ואת 2 העגבניות השלמות שנותרו ומעבירים הכל לסיר קטן. מוסיפים את רסק העגבניות המדולל, שמן הזית והמלח ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.

7. יוצקים מעט מהרוטב לצלחת אישית עבור כל סועד ומניחים מעל עגבנייה ממולאת. אפשר לקשט בעלי בזיליקום קרועים ופרמזן מגוררת מעל.