ניצול שאריות

מתכון לפשטידת בצל וגבינות עם שאריות לחם ישן

מתכון לפשטידת בצל עם גבינות נמסות על מצע שאריות לחם מאתמול או חלה של שבת עם תוספת מדליקה: ביצי עין שמקשטות את הפשטידה מלמעלה. מתחילים את ההכנה על הכיריים ועוברים לתנור - ואם אין לכם מחבת שמתאימה לבישול ואפייה, זה בסדר. יש פתרון (מתכונים, אוכל)

פשטידת בצל וגבינה עם ביצת עין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 כפות שמן זית או 60 גרם חמאה
  • 4 בצלים בינוניים, פרוסים
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 1/2 1 כוסות פירורי לחם (אפשר להשתמש בלחם מאתמול או בחלה משבת)
  • 1 כוס גבינת טל העמק מגוררת
  • 1/2 כוס פרמזן מגוררת
  • 1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים גס (לא חובה)
  • 8 ביצים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות.

2. במחבת גדולה שמתאימה גם לבישול ואפייה, ממיסים את החמאה או מחממים את שמן הזית על אש בינונית גבוהה.
אם אין לכם מחבת כזו, השתמשו במחבת רגילה והכינו תבנית עם שוליים גבוהים לאפייה.

3. מוסיפים את הבצלים הפרוסים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מכסים את המחבת, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 15 דקות, מדי פעם מערבבים, עד שהבצל רך ונימוח מאוד, אך לא שחום. מכבים את האש.

4. בקערה גדולה, מערבבים את פירורי הלחם עם הגבינות והכוסברה. אם אין לכם מחבת שמתאימה גם לאפייה, מעבירים כעת את הבצלים לתבנית האפייה ומשטחים אותם בשכבה אחידה.

5. מניחים על הבצלים מחצית מתערובת פירורי הלחם ובעזרת גב של כף יוצרים 8 בורות בתערובת ויוצקים לכל אחד ביצה אחת. מתבלים את הביצים במלח ופלפל שחור ומכסים אותן בזהירות עם המחצית השנייה של תערובת פירורי הלחם והגבינות. אין צורך לכסות את הביצים לגמרי.

6. אופים במשך 5 דקות או עד שהביצים מתחילות להתייצב. מעבירים את התנור למצב גריל, אופים במשך דקה נוספת עד שהפשטידה מקבל גוון שחום קל, מוציאים ומגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר