מתכון למנגולד מוקפץ עם שום, שאלוט ופפריקה מעושנת

תוספת בריאה שפשוט עובדת עם כל מנה שרק תרצו ומוסיפה לה קיק קסום וארומה מתוחכמת. מתכון למנגולד מוקפץ עם שום, שאלוט ופפריקה מעושנת. את המנגולד אפשר להחליף בחלקו או לגמרי בעלי תרד, לבחירתכם (מתכונים, אוכל)

מנגולד מוקפץ עם שום, שאלוט ופפריקה מעושנת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • 1 שאלוט גדול, פרוס דק
  • 1 שן שום גדולה, פרוסה דק
  • מלח (רצוי גס) ופלפל שחור
  • 1/4 כפית פפריקה מעושנת
  • צרור מנגולד או תרד (כ-6 כוסות), קרוע גס
  • 1/4 כוס ציר ירקות או מים

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את השמן ונותנים לו להתחמם במשך 20 שניות ולהתפשט על כל המחבת.

2. מוסיפים את פרוסות השום והשאלוט ומטגנים יחד במשך 2 דקות, עד שהם מקבלים גוון זהוב ורכים בקצוות. מתבלים בקורט נדיב של מלח ובפפריקה מעושנת ומערבבים הכל יחד.

3. מוסיפים את המנגולד למחבת ומערבבים בתנועות הקפצה (כדאי להיעזר במלקחיים בשלב הזה). יוצקים פנימה את ציר הירקות או המים, מתבלים בפלפל שחור ומביאים לרתיחה עדינה במשך 3-5 דקות. מערבבים, טועמים, משפרים תיבול, אם צריך ומסירים מהאש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר