חלה מרשימה וטעימה לשבת מ-6 רצועות
חלה מרשימה וטעימה לשבת מ-6 רצועות (צילום: מלי יהודיוף)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1.5 ק"ג קמח, מנופה + תוספת קמח מנופה לקימוח משטח העבודה
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות מלח
  • כ-3 כוסות מים פושרים (בודקים את מידת הצורך בהוספת מים, כל קמח והספיגה שלו)
  • 1 כף טחינה גולמית
  • לציפוי:
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כוס שומשום
  • שמן זית להברשה

אופן ההכנה:

אאא

שימו לב: זמן העבודה אינו כולל זמני התפחה

1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה גדולה אם בוחרים בלישה ידנית, מניחים את הקמח, השמרים והסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים את המים הפושרים, השמן, המלח והטחינה הגולמית. מעבדים הכל יחד לבצק רך ולא דביק שנוח לעבוד איתו.

2. מכסים את הקערה ומתפיחים למשך 30 דקות. לאחר מכן, לשים שוב את הבצק, מכסים את הקערה ומתפיחים בפעם השנייה למשך 60 דקות.

3. חותכים את הבצק ל-6 חתיכות, כל אחת במשקל 150 גרם (שוקלים בעזרת משקל מטבח). מקמחים משטח עבודה ועליו מגלגלים כל חתיכה לכדור. נותנים להם לתפוח במשך 15 דקות.

4. מרדדים כל כדור למלבן ארוך ואז מגלגלים לרצועה ארוכה, כך שיתקבלו 6 רצועות באורך ובעובי שווים.

5. בתבנית גדולה ומעט עמוקה, מניחים כף סילאן ויוצקים מעל כוס מים. בקערה או בתבנית נפרדת, שמים את השומשום. טובלים כל רצועת בצק במים עם הסילאן ואז מצפים בשומשום. מסדרים את כל הרצועות זו לצד זו על משטח עבודה גדול ונקי.

6. קולעים את החלה - תוכלו להיעזר במדריך הבא לקליעת חלה עם 6 רצועות:

7. מניחים את החלה על מגש אפייה או תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להשחמה יפה.