ניצול שאריות

מתכון לקובה אורז מטוגנת במילוי בשר עסיסי

כשנשאר לנו אורז, אנחנו פשוט אוכלים אותו למחרת. כשלמורן פינטו נשאר אורז, היא מכינה ממנו קובה בשר עסיסית בטירוף. מתכון לקובה אורז מטוגנת במילוי בשר עסיסי שכל אחד יכול להכין (מתכונים, אוכל)

קובה אורז מטוגנת במילוי בשר (צילום: מורן פינטו )
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כוסות אורז מבושל, רצוי משאריות (1/3 1 כוסות אורז לא מבושל)
  • 1 כפית כמון
  • 1 ביצה
למילוי:
  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל, מגורד
  • חופן עשבי תיבול קצוצים דק דק (פטרוזיליה / כוסברה / כל עשב תיבול אהוב אחר)
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מניחים את האורז המבושל. אם אין לכם שאריות אורז מוכן, בשלו 1/3 1 כוסות אורז לפי ההוראות שעל האריזה. מוסיפים לקערה את הביצה, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים ולשים יחד עד לקבלת עיסה אחידה.

2. במחבת על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים יחד את הבשר, הבצל המגורד ועשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן כ-15 דקות. לכל אורך הטיגון, מפוררים את הבשר בעזרת כף עץ.

3. בידיים רטובות, לוקחים מעיסת האורז כדור בגודל של גולה גדולה / כדור פינג פונג גדול, משטחים את כדור האורז על כף היד, ממלאים במרכז 2 כפיות ממלית הבשר, סוגרים לכדור מהודק ואז מועכים קלות בידיים לקבלת קובה שטוחה.

4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקובות המוכנות עד להזהבה יפה. מגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר