מה אוכלים היום?

מתכון ללחמניות ממולאות בשר עם פירות יבשים

מה אוכלים בצהריים של ט"ו בשבט? מורן פינטו עם רעיון מדליק וטעים שעושה שימוש בכל הפירות היבשים שקניתם: מקפיצים יחד בשר טחון ומגוון פירות יבשים וממלאים לחמניות טריות בתערובת העסיסית. שולחים לתנור לאפייה קצרה ואתם מסודרים עם ארוחת צהריים משפחתית, כיפית, מפנקת וקצת אחרת (מתכונים, אוכל)

לחמניות ממולאות בשר עם פירות יבשים (צילום: יענקי אריה, כיכר השבת)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 10-15 לחמניות קטנות
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל לבן, קצוץ דק
  • 300 גרם בשר טחון
  • 150 גרם תערובת פירות יבשים, קצוצים (שזיפים, תמרים, משמשים, צימוקים, חמוציות - לבחירה)
  • קמצוץ קינמון
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, מטגנים ותוך כדי מפוררים בעזרת כף עץ.

2. מתבלים במלח, פלפל שחור וקמצוץ קינמון, מוסיפים את הפירות היבשים, מערבבים היטב, מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

3. חולקים את החלק העליון של כל לחמנייה, מוציאים את רוב החלק "הרך" וממלאים את כל הלחמניות בתערובת הבשר.

4. מסדרים את הלחמניות בתבנית עם שוליים גבוהים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר