מה אוכלים היום?

מתכון לסלופי ג'ו: כריך בשר טחון מוקפץ - קלאסיקה אמריקאית

הכריך הזה הוא קלאסיקה אמריקאית שנולדה בזמן השפל הגדול, המשבר הכלכלי הקשה שפקד את ארה"ב, כשכמות התבלינים באה לחפות על כמות ואיכות הבשר. שמו של הכריך ניתן לו בשל העובדה שהבשר שנשפך ממנו נותן לו מראה מרושל - sloppy (מתכונים, אוכל)

סלופי ג'ו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס בצל קצוץ
  • 1 כפית שום כתוש
  • 900 גרם בשר טחון רזה
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • 2 כוסות עגבניות טחונות (רצוי לקלף אותן קודם)
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי (אפשר להחליף בפפריקה חריפה)
  • 1/2 כפית רוטב טבסקו (אפשר להחליף ברוטב צ'ילי חריף)
  • 1 עלה דפנה
  • 12 לחמניות המבורגר

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל במשך 5-6 דקות, עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השום, מקפיצים במשך 30 שניות ומוסיפים את הבשר הטחון. מטגנים תוך ערבוב מתמיד בכף עץ במשך 15-20 דקות, עד שהבשר משחים היטב.

2. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות הטחונות, אבקת צ'ילי, רוטב טבסקו, ואת עלה הדפנה. מערבבים עד שהבשר מצופה היטב. מגבירים לאש גבוהה, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה וממשיכים לבשל במשך כ-45 דקות תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהתערובת מקבלת מרקם סמיך מאוד.

3. חוצים את הלחמניות וקולים קלות את החלק הפנימי שלהן. ממלאים כל שני חצאים בבשר הטחון בנדיבות ומגישים מיד לצד פרוסות מלפפונים חמוצים וסלט קולסלאו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר