הום מייד

מתכון לגרנולה ביתית 'של הביוקר' - מקשיו וקינואה

אין כמו לפתוח את הבוקר בארוחת בוקר בריאה ומזינה וקל וחומר אם היא כוללת בתוכה את גרנולת הקשיו וקינואה הזו, שהיא כה קלה להכנה ועדיין, רב גונית. הגישו אותה בסגנון בית קפה (תזכורת נפלאה לחיים שהיו לנו פעם) על פני יוגורט קוקוס, עם פירות עונתיים טריים. כמובן, אתם יכולים גם להנות ממנה כמו דגני בוקר עם מעט חלב או סתם לנשנש, לבד (מתכונים, אוכל)

'של הביוקר': גרנולה ביתית מקשיו וקינואה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כוסות אגוזי קשיו, שלמים או קצוצים
  • 1/2 כוס אגוזי מקדמיה
  • 3 כוסות קינואה תפוחה
  • 1 כוס דבש
  • גרידת 2 תפוזים בינוניים
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • יוגורט, להגשה
  • פירות, להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-120 מעלות.

2. קוצצים את אגוזי הקשיו והמקדמיה לפיסות שאינן עולות בגודלן על 1 סנטימטר.

3. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את הקינואה, הדבש, גרידת התפוז, המלח, הקינמון והווניל. מערבבים בעזרת מרית או כף עץ עד שהכל מפוזר בצורה אחידה. התערובת תהיה דביקה.

4. מורחים את תערובת הגרנולה באופן אחיד על שני ניירות אפייה גדולים. אופים במשך 40-60 דקות - בודקים לאחר 20 דקות, הופכים ומפרקים לנתחים גדולים. הגרנולה מוכנה כאשר היא בצבע זהוב כהה והתייבשה מעט.

5. מניחים את ניירות האפייה על רשת התנור להתקררות, תוך פירוק הגרנולה לחתיכות קטנות, מכיוון שהיא תתמצק עם התקררותה. כשהיא קרירה לחלוטין, יש לאחסן את הגרנולה בכלי אטום או בצנצנת, עד שישה שבועות. מגישים עם יוגורט ופירות טריים אם רוצים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר