פסח תשפ"א 2021

מתכון לעוגת גבינה פירורים קרה ללא אפייה - כשרה לפסח

הבסיס: עוגיות וניל כשרות לפסח עם חמאה, מעל שכבת גבינה נימוחה במתיקות מעודנת ועל הכל שכבת פירורים יפהפייה. מדובר בעוגה המושלמת לאירוח, מהירה ופשוטה להכנה, בטעם מושלם (מתכונים לפסח, אוכל)

עוגת גבינה פירורים קרה ללא אפייה - כשרה לפסח (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • חבילת עוגיות וניל כשרות לפסח, מפוררות או טחונות גס במעבד מזון
  • 100 גרם חמאה
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 קופסאות גבינה לבנה - 250 גרם כל אחת
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • שוקולד מגורד לקישוט (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. מניחים את פירורי העוגיות בקערה גדולה, ממיסים את החמאה, יוצקים אותה לקערה ומערבבים היטב.

2. בתבנית עגולה או מלבנית גדולה עם שוליים גבוהים (למשקיעים: השתמשו בתבנית קפיצית עם שקף, לגימור מקצועי), משטחים בשכבה אחת 3/4 מכמות תערובת הפירורים. מהדקים היטב את הבסיס ושומרים בצד 1/4 מהכמות לציפוי בהמשך.

3. בקערה גדולה, מקציפים את השמנת המתוקה והפודינג וניל עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת על הבסיס שבתבנית ומיישרים את החלק העליון.

4. מכניסים את העוגה לשעה למקרר, כך שהשכבה העליונה תתייצב ואז מפזרים מעל את פירורי העוגיות שנותרו, בשכבה צפופה ואחידה - כך תוודאו שהפירורים לא ישקעו בתוך מלית הגבינות.

5. מקפיאים את העוגה עד להתייצבות מלאה במשך כ-4 שעות ואז מעבירים למקרר להפשרה לפני ההגשה, כך שהעוגה תוגש כשהיא יציבה וקרה ומזכירה במרקמה גלידה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר