פסח תשפ"א 2021

מתכון לקלופס - רולדת בשר ועוף עם ביצים שלמות

כשתפרסו את הרולדה לכולם על השולחן, יתגלה מראה יפה של פרוסות ביצים קשות בתוך מסגרת של בשר ועוף מתובלים היטב. מנה טעימה ומרשימה שלא דורשת מאמץ (מתכונים לפסח, אוכל)

קלופס - רולדת בשר ועוף עם ביצים שלמות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 ק"ג עוף טחון
  • 6 בצלים לבנים, קצוצים
  • 5 כפות שמן
  • 8 ביצים מבושלות (קשות)
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים עד להזהבה טובה. מסירים מהאש ומצננים.

2. מעמידים על השיש 2 קערות גדולות: בקערה אחת מניחים את הבשר הטחון, מוסיפים מחצית מכמות הבצל המטוגן, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. בקערה שנייה, מניחים את העוף הטחון, מוסיפים את הבצל המטוגן הנותר, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

3. פורשים על השיש נייר אפייה, מניחים במרכזו מחצית מתערובת הבשר הטחון ומשטחים לשכבה אחידה. על שכבת הבשר, משטחים מחצית מתערובת העוף.

4. מניחים 4 ביצים לרוחב, מעל שכבת העוף, ובעזרת נייר האפייה מגלגלים לרולדה. מהדקים את הצדדים וסוגרים כמו סוכריה.

5. חוזרים על סעיפים 3 ו-4 ומכינים רולדה נוספת עם הרכיבים שנותרו.

6. מניחים בתבנית את 2 הרולדות העטופות בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה וחצי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר