פסח תשפ"א 2021

מתכון לסלט חצילים ופלפל אדום שאתם חייבים לנסות

מרקם רך ועוטף עם חריפות קלה מצד השום וחמצמצות נהדרת שמגיעה מהחומץ. סלט חובה בכל שולחן שבת וחג. מתכון לסלט חצילים ופלפל אדום עם שום (מתכונים לפסח, אוכל)

סלט חצילים ופלפל אדום פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 חציל גדול, מקולף וחתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל לבן, קצוץ
  • 1 פלפל אדום (גמבה), קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף פפריקה
  • מלח
  • 3 כפות חומץ

אופן ההכנה:

1. מניחים את קוביות החציל בסיר עמוק, מכסים במים ומבשלים עד לריכוך. לאחר הבישול, מסננים היטב מנוזלים.

2. במחבת רחבה, מחממים את השמן ומטגנים עד הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל הקצוץ והשום הכתוש ומטגנים יחד עד שהשום ריחני.

3. מוסיפים למחבת את קוביות החציל, מערבבים ומועכים כנגד הפלפלים. מתבלים בכמון, פפריקה ומלח, מערבבים היטב ולבסוף מוסיפים את החומץ. מבשלים עד שהוא נספג היטב בירקות. מסירים מהאש, מצננים ושומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר