תקראו לכולם

מתכון לשניצל פרגית עם ציפוי קריספי פיקנטי

מדובר בפרגיות עסיסיות מצופות באקסטרה פירורי פנקו כדי להבטיח ביס סופר קראנצ'י - אנחנו מגישים אותן עם רוטב חריף-מתוק של דבש וצ'ילי וחמוצים, והתוצאה: שניצלים פיקנטיים ופריכים שכיף לנשנש עם כל המשפחה (מתכונים, אוכל)

שניצל פרגית עם ציפוי קריספי פיקנטי (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 נתחי פרגיות (ירכי עוף מפורקות מהעצם)
  • 3/4 כוס קמח לבן, מנופה
  • 2 כפיות פפריקה חריפה או פלפל קאיין
  • 2 כפיות מלח
  • 3 ביצים
  • 3 כוסות פירורי לחם פנקו
  • שמן קנולה לטיגון
להגשה (אופציונלי):
  • 140 גרם תחליף חמאה צמחי
  • 3 כפות דבש
  • רוטב צ'ילי חריף (או כל רוטב חריף אהוב אחר)

אופן ההכנה:

1. בעזרת פטיש שניצלים או מערוך, דופקים על החלקים השמנים יותר של נתחי הפרגית כדי שכל נתח יהיה שווה בעוביו, ומתבלים במלח משני הצדדים.

2. בצלחת גדולה, מערבבים את הקמח, 2 כפיות מלח ואת הפפריקה או הקאיין. בצלחת שנייה, טורפים את הביצים ובצלחת שלישית מניחים את פירורי הפנקו. מצפים כל נתח פרגית בתערובת הקמח, מנערים להסרת עודפים, טובלים בביצים משני הצדדים, נותנים לעודפי הביצים לנזול ואז מעבירים לציפוי בפירורי הפנקו. לוחצים את הנתחים לפירורים, כדי שהם יהיו מצופים היטב.

3. במחבת גדולה, רצוי מברזל יצוק, מחממים היטב שמן בגובה 5 ס"מ. מטגנים בכל פעם 2 פרגיות במשך 8 דקות. הופכים אותן כל 2 דקות, עד שהשניצלים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה ופריכים. מוציאים לרשת מרופדת בנייר אפייה ומתבלים קלות במלח.

4. מערבבים בכלי קטן את תחליף החמאה, הדבש ומעט רוטב צ'ילי חריף ומגישים לטבילה לצד השניצלים, עם מלפפונים חמוצים פרוסים. אפשר לאכול את השניצלים חמים או קרים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר