מתכון לכרובית שלמה אפויה בתנור עם רוטב פסטו

כרובית שלמה אפויה זה תמיד מחזה מהפנט. הפעם היא נצלית על בצל מקורמל ומעוטרת ברוטב פסטו מדהים על בסיס פטרוזיליה, כוסברה, פיסטוקים ולימון. מנה יפהפייה שתעיף גבוה כל שולחן שתצרפו אותה אליו (מתכונים, אוכל)

כרובית שלמה אפויה בתנור עם פסטו פיסטוקים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כרובית שלמה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים צהובים קטנים, חצויים ופרוסים דק
  • מלח גס ופלפל שחור
לרוטב פסטו:
  • גרידת קליפה מלימון אחד
  • 1/2 כוסות תערובת של עלי כוסברה ופטרוזיליה (ללא הגבעולים)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס פיסטוקים גולמיים (לא קלויים ולא מתובלים)
  • 1 שן שום, פרוסה
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות וחותכים את החלק התחתון של הכרובית, כך שהיא תשב באופן יציב בזמן האפייה.

2. מחממים על אש בינונית מחבת בקוטר 25 ס"מ מברזל יצוק שמתאימה גם לבישול וגם לאפייה. מוסיפים כף שמן, את הבצל ו-1/4 כפית מלח. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך 7-10 דקות, עד שהבצל שקוף וזהוב בקצוות. מוסיפים 3/4 כוס מים, מערבבים ומסירים מהאש.

3. מברישים את הכרובית בכף שמן ומתבלים בפלפל ו-1/2 כפית מלח. מסיטים לדפנות את הבצלים שבמחבת ומניחים במרכז את הכרובית. מכסים את המחבת בנייר כסף ומניחים אותה במדף האמצעי של התנור. אופים במשך 20-30 דקות, עד שהכרובית רכה.

4. במקביל, מכינים את הפסטו: מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון וטוחנים יחד עד לקבלת רוטב אחיד.

5. מעלים את חום התנור ל-220 מעלות, מסירים את נייר הכסף מהכרובית, ובעזרת כף, יוצקים על הכרובית מהנוזלים שהצטברו סביבה. אופים 10 דקות, יוצקים על הכרובית שוב מהמיצים שסביבה, מוסיפים למחבת 1/4 כוס מים ואופים 15-20 דקות נוספות, עד שהכרובית מקבלת גוון שחום יפה. 5 דקות לפני תום האפייה, יוצקים על הכרובית שוב מהנוזלים שבמחבת.

6. מוציאים את הכרובית מהתנור ויוצקים עליה את הפסטו בנדיבות. מגרדים מעל מעט קליפת לימון, אם רוצים ואפשר לפזר גם עשבי תיבול וגבינת פרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר