מתכון לרוטב אסייתי שמתאים לסלט, לאטריות ולבשר

רוטב אסייתי מעולה שאתם פשוט צריכים במקרר. מתאים לתיבול סלט ירוק או סלט עוף, כרוטב לאטריות אורז מבושלות או כרוטב ליציקה על בשר או על דג בשרני מיד לאחר הצלייה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
רוטב אסייתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/3 כוס מיץ ליים, סחוט טרי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף חומץ אורז או חומץ לבן
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כפית דבש
  • 2.5 ס"מ גי'נג'ר טרי
  • 2 שיני שום, שלמות ומקולפות
  • 2/3 כוס שמן זרעי ענבים או שמן זית
  • 1 בצלצל שאלוט, מקולף וחתוך לרבעים
  • 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, טוחנים יחד את כל הרכיבים מלבד השאלוט ושמן הענבים או שמן הזית, במשך דקה.

2. מוסיפים את רבעי השאלוט וחצי מכמות שמן הענבים או שמן הזית. טוחנים ב-4 פולסים ואז יוצקים פנימה את השמן שנותר וטוחנים ב-4 פולסים נוספים.

3. מאחסנים בכלי אטום במקרר ומנערים היטב לפני השימוש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר