פשטידת אורז וכרישה עם עשבי תיבול - פולו סבזי
פשטידת אורז וכרישה עם עשבי תיבול - פולו סבזי (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
  • זמן הכנהשעה ו-10 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(5 מנות):

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 75 גרם חמאה
  • 4 כוסות כרישה חתוכה לקוביות קטנות (החלקים הלבנים והירוקים)
  • מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כוס עלי שמיר קצוצים דק (מכ-2 צרורות)
  • 1 כוס עלי כוסברה קצוצים דק (מכ-2 צרורות גדולים)
  • 3 כפות יוגורט, רצוי יווני
  • 3 כפות שמן

אופן ההכנה:

אאא

1. מניחים את האורז בקערה ושוטפים במים קרים תוך כדי שמערבבים אותו בידיים במרץ כדי לשחרר את העמילן. מחליפים את המים 5 פעמים לפחות עד שהם צלולים. כשהמים צלולים, משרים בהם את האורז במשך 30 דקות.

2. ממלאים סיר גדול ב-3.5 ליטרים של מים, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

3. במקביל, מחממים מחבת טפלון בקוטר 25 ס"מ על אש בינונית, ממיסים 30 גרם חמאה ואז מוסיפים את הכרישה עם קורט מלח ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם במשך 10-12 דקות, עד לריכוך ומסירים מהאש.

4. כשהמים בסיר רותחים, מוסיפים 6 כפות מלח ואת הכורכום. מסננים את האורז, מוסיפים אותו לסיר ומערבבים. מבשלים במשך 5-7 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד לדרגת אל דנטה ומסננים מיד את האורז. כשהאורז במסננת, שוטפים אותו במים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול.

5. בקערה גדולה, מערבבים את האורז עם הכרישה, השמיר והכוסברה, טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך.

6. ממלאים כוס גדושה בתערובת האורז והכרישה ומערבבים אותה בקערה בינונית עם היוגורט.

7. מנקים את המחבת וכשהיא יבשה, מחממים אותה על אש בינונית-גבוהה. ממיסים בה את החמאה הנותרת יחד עם השמן וכשהחמאה נמסה, מוסיפים את תערובת האורז והיוגורט ובעזרת מרית או כף, מורחים אותה בשכבה דקה ואחידה בתחתית המחבת ועולים מעט לדפנות.

8. מוסיפים את שאר תערובת האורז למחבת וממלאים איתה את המחבת. בעזרת ידית של כף עץ, "חופרים" 6 חורים בתערובת האורז, עד לתחתית הסיר, מה שיהפוך את הפשטידה לפריכה מבחוץ. מבשלים במשך 8 דקות על אש בינונית-גבוהה או עד להשחמה יפה בקצוות.

9. עוטפים במגבת מטבח את מכסה המחבת (או כל מכסה גדול שיש לכם), מכסים את המחבת, מנמיכים לאש קטנה, מבשלים במשך 45 דקות וכל 10-12 דקות, מסובבים את המחבת רבע-סיבוב.

בתום הבישול, מעבירים סכין סביב הפשטידה כדי לנתק אותה מהמחבת והופכים בזהירות לצלחת הגשה. פורסים ומגישים מיד, חם.